15
pro
2021
Vijesti

Parni valjak najavio veliku koncertnu turneju

Parni Valjak

Parni valjak / Foto: Dario Njavro /Dario Njavro

share

Rock institucija Parni valjak u velikom stilu najavljuje povratak na pozornice diljem Hrvatske. Uz već najavljeni nastup u zagrebačkoj Areni, skupina za 2022. godinu otkriva iznimnu koncertnu turneju koja će u svom prvom dijelu obuhvatiti ukupno deset hrvatskih gradova. Ulaznice za sve koncerte su dostupne u prodaji putem sustava Eventim.hr

Od veljače do srpnja sljedeće godine Parni valjak će svoje vrhunsko live iskustvo dovesti pred vjernu i generacijski raznoliku publiku diljem Hrvatske – od Slavonije preko središnjeg dijela do Istre i Dalmacije, a koncertne postaje će obuhvatiti i gradove u kojima bend nije nastupao preko 20 godina.

Veseli nas da ponovno krećemo s nastupima, jer već smo poludjeli bez svirke uživo pred publikom. Posebno se radujemo što ćemo u sklopu ove turneje posjetiti i gradove u kojima dugo godina nismo nastupili”, poručuju iz benda.

“Parni valjak 2022 Tour” započinje u Istri, nastupom u Pazinu (18. veljače), a već sljedeći dan svoj koncertni spektakl dovode pred publiku u Delnice (19. veljače). Početkom ožujka posjećuju slavonsku regiju te održavaju koncerte u Osijeku (4. ožujka) i Slavonskom Brodu (5. ožujka), nakon čega slijede i iščekivani nastupi u dvije hrvatske Arene – u Zagrebu i Splitu.

Nakon prvotne odgode, Parni valjak će 26. ožujka konačno održati ranije najavljeni veliki nastup u zagrebačkoj Areni. Ovo će im biti četvrti nastup u najvećem domaćem dvoranskom prostoru, a mnogi fanovi se s posebnom nostalgijom prisjećaju njihovog posljednjeg spektakularnog i rasprodanog koncerta na ovoj lokaciji, u prosincu 2017. godine, gdje su kraju priveli svoju tadašnju “2-u-1” turneju.

Svega tjedan dana nakon zagrebačke Arene slijedi nastup u splitskoj Spaladium Areni, koju su posljednji put posjetili u studenom 2019. godine, kada su također održali velebni koncert za pamćenje. U sklopu nove turneje ponovno stižu u Split, gdje će pred splitskom publikom nastupiti 1. travnja.

Nakon dviju Arena, uslijedit će nastupi u Zadru (2. travnja), Supetru na Braču (22. lipnja), a u sklopu ove turneje posjetit će i Šibenik, gdje će 24. lipnja održati nastup na najljepšoj otvorenoj pozornici Jadrana, onoj Tvrđave sv. Mihovila. Prvi dio ove iznimne turneje bend će privesti kraju 2. srpnja koncertom u Gospiću.

Ulaznice za sve koncerte su od 15. prosinca u 12:00 dostupne u prodaji putem sustava Eventim.hr. Detaljan popis koncertne turneje pronađite u nastavku.

 

Parni valjak 2022 Tour (Hrvatska):

18.02. PAZIN, Spomen dom

19.02. DELNICE, Dom sportova

04.03. OSIJEK, Dvorana Gradski vrt

05.03. SLAVONSKI BROD, Dvorana Vijuš

26.03. ZAGREB, Arena

01.04. SPLIT, Spaladium Arena

02.04. ZADAR, Višnjik

22.06. SUPETAR, školska dvorana

24.06. ŠIBENIK, Tvrđava sv. Mihovila

02.07. GOSPIĆ, dvorište KIC-a

Moglo bi Vas zanimati