23
svi
2024
Vijesti plus

Najavljena nova festivalska sezona

Ljeto nam se opet vraća u Martinsku!

share

Šesta sezona ljetne oaze u Martinskoj već nam kuca na vrata

Organizatori ove godine najavljuju najbolji i najšareniji sadržaj dosad, a kako navode, posjetitelje čekaju i velika iznenađenja. Ova sezona dolazi u čak šest jedinstvenih epizoda, pa će sigurno biti ponešto za svakoga.

OTVARANJE SEZONE

Simbolično, 6. Srpnja otvara se šesta sezona u režiji kolektiva U/offu, kojeg čine Mateo Budimir (DJ Grumen) i dizajnerica Mila Skalić. Ne treba zaboraviti i fenomenalnu gošću iz Švicarske, -NVST, izvrsnu producenticu, koja je u zadnjih nekoliko godina nastupala u najprestižnijim klubovima u svijetu, a kako organizatori navode, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Osim nje, iza DJ pulta stajat će i Fujita Pinnacle iz Ljubljane, El Commando iz Splita te Fabian Mateša, Carnero i Grumen.

POSLJEDNJI PLES REGIUS FESTIVALA

Jubilarno deseto, ali i posljednje izdanje popularnog Regius festivala ove godine pozdravlja se od ljeta u Martinskoj. Posjetiteljima se nude dva dana rock i electro zvuka na čak dvije pozornice, a tradicionalno se okuplja lokalna scena DJ-eva i bEndova. Regius svojom glazbenom selekcijom želi ujediniti lokalnu scenu, okupljanjem najboljih  bendova i DJ-eva, kojima će se pridružiti i nekoliko starih prijateljskih bendova. Svoj line-up vješto skrivaju, pa će ga otkriti tek u lipnju.

NOVI NASLJEDNIK SEASPLASH FESTIVALA?

„Seasound je nasljeđe, beba, Seasplash festivala”, kazao je organizator Vedran Meniga dok je opisivao svoj novi projekt, koji je kaže, prilagođen novim trendovima, a slavi sound system kulturu na pet velikih pozornica. Ono što je specifično za ovu novu verziju festivala su upravo pozornice, gdje će svaka predstavljati poseban sound system. „Soundsystemi koji će napajati pozornice su redom, Seasplash, Vibration Addiction, Roadtripper, Trokut Audio i Prevara!, tako da, bit će za svakoga ponešto!” Naglasak Seasound festivala je na najvećim kreativnim postignućima ove scene u zadnjih desetak godina, a to je izgradnja ručno rađenih, soundsystema, za koje su zaslužni, kaže Meniga, okupljeni fanatici koji žele prezentirati zvuk. Dosad su najavljeni: Vibronics feat. Vanya O& Daniella Dee, Wicked Dub Division& Michaela Grena, Paolo Baldini DubFiles, Deekline i sjajni DrObi meets Anja G, Roo T &Sistah Tena.

„Mogli ste nam reći da spremate nešto novo, da ne plačemo oceane suza!“ Tena Starčević, Sistah Tena, koja je i ove godine u sastavu Ljeta na Martinskoj, te u novom ruhu Seasplash festivala, navodi kako je ovo izdanje ipak s organizatorske strane bilo potrebno, trebalo se prilagoditi trenutnoj situaciji na sceni.

Glasine da neće biti koncerata na Seasoundu?

„Glasine nisu točne”, navodi Meniga, „bit će koncertnih nastupa, možda ne toliko koliko dosad jer potražnja za time jednostavno nije velika, neki izvođači su već najavljeni, imamo i posebne goste!”

Najavljuju i takozvane stage takeovere, a sljedeća dva tjedna su ključna, jer tada dostavljaju kompletan line-up.

MARTINSKA PUNK MEETS KANAL FEST

Ovaj trodnevni punk festival ugostit će čak trinaest bendova, od kojih je šest inozemnih. Organizacijski tim Pozitivnog ritma i Udruge lješnjaci, ove se godine bavio posebnom selekcijom bendova, jer kako navode, fokus im je bio na bendovima koji nemaju samo utjecaj na ovim prostorima, nego i na onima koji u zadnje dvije godine imaju nešto novo za ponuditi. Otkriven je i dugoiščekivani line-up.

Četvrtak: Nula, Neven, Kiper i Saša 21

Petak: Peter and the Test Tube Babies, Hookline, Obscene Revenge i OSA(One Step Away)

Subota: The Varukers, Deafness by Noise, Alergija, Wasserdicht i Pardon

MEMBRAIN FESTIVAL 1.-11.8.

Nakon žestokog punka slijedi deveto izdanje festivala koji nudi puna četiri dana i tri noći underground bass kulture.  Prema riječima organizatora, Membrain je sada već stekao kultan status među ljubiteljima bass scene, a ove godine se nadaju i većem odazivu. S line-upom izašli su prije par dana, a od stranih zvijezda ističu Digital Commodo, Le Motel, Chris Inperspective, Creatures, ZeroZero i Artilect. S domaće scene tu su VRH, Minimalist, Marka San, kao i brojni mladi talenti.

BLAST FEST

Dva dana glazba bez prestanka, ovo nudi sedmo izdanje festivala elektronske glazbe, koji je usmjeren na domaće izvođače. Tradicionalno, o line-upu nisu puno pričali, objavit će ga tik pred festival.

SAMOSTALNI KONCERT ELEMENTALA NA MARTINSKOJ!

„Mi smo tu zapravo kao most do ostalih događanja,  mi  zapravo popunjavamo prazno mjesto“, našalio se Luka Tralić Shot iz Elementala dok je najavljivao njihov dugoiščekivani koncert. Noć uoči blagdana popularni domaći hip-hop sastav nakon više godina vraća se u Šibenik! Spoj glazbene oaze s pogledom na Jadran i najpopularnijim hip-hop sastavom na našim prostorima spoj je za odličan provod i, kažu organizatori, noć za pamćenje.

PREACH THE RIČ!

Nakon prošlogodišnje uspješnice, ove godine vraća se i drugo izdanje hip-hop festivala na Martinskoj u Šibeniku. Kako navodi Meniga, ideja prve godine je bila proslava 50 godina hip hop scene u svijetu, a sada se samo održala, jer kaže, hip hop u Šibeniku je dosta jak, te je potrebno promovirati ovu scenu na sve moguće načine. Uz već najavljene headlinere Arrested Development, Valid &DJ Head te Bad Copy, nastupit će još 17 imena. To su redom: ONI, 40Industry, One II Many, Phat Phillie, DJ Bero Zmaj, Dj Noki Nole, DJ Odie, Re: tro Flava, Antebiotik, Brat & Mali Japanac, Mleeksah, Bars, Grooveplayaz, Peco, Bolest, D-Boe te Nvzen!

NOVA PONUDA ZA POSJETITELJE

Jedan od noviteta ove godine jest poseban paket koji organizatori nude svojim posjetiteljima, naime pripremili su im  paket koji uključuje ulaznice za dva festivala, dva vikenda zaredom po izboru, uz ostanak na lokaciji u kampu tjedan dan. Za kampiranje je kažu, potrebno imati vlastitu opremu te po dolasku obaviti registraciju, a za sve je moguće javiti se na e-mail [email protected]

Veselimo se i ovogodišnjem ljetu na Martinskoj i nadamo se da ste spremni!

Moglo bi Vas zanimati