17
tra
2023
Vijesti plus

PREMIJERA SINGLA

Nina Romić - Ono što bi htjela

Nina Romić, ono što bi htjela, jezero

Nina Romić / Foto: Marina Uzelac

share

Nina Romić novim singlom i videospotom “Ono što bi htjela” otkriva koncept nadolazećeg albuma Jezero, a njime nastavlja započeti razgovor s vlastitom dušom.

Nakon što je u siječnju nakon višegodišnjeg predaha objavila singl “Jedini dom” kao najavnu pjesmu novog albuma, u “Ono što bi htjela” izražava razmišljanja o iluziji postojanja, o tome kako je ono što je ispred nas samo jedna od nebrojeno puno mogućih stvarnosti:

„Pjesmom ‘Ono što bi htjela’ pokušala sam izraziti dio svojih razmišljanja o tome kako percipiramo stvarnost oko nas i koliko je zapravo sve što doživljavamo podložno vlastitoj percepciji. Ono što smo kroz život iskusili oblikovalo nas je na toliko kreativan i drugima teško objašnjiv način i slike koje ispred sebe vidimo ne moraju biti u cijelosti potpune i istinite.

Ta me tematika duboko intrigira i kroz pjesmu ju pokušavam više razumjeti. Iako sam svjesna da ovo nije samo moja priča, nego univerzalna borba nebrojeno mnogo ljudi koji žive, koji su živjeli i koji će tek živjeti, kroz stihove pokušavam doći još jedan korak bliže sebi u smislu ohrabrenja, jer duboko iznutra sam svjesna da sve što je potrebno nosimo sa sobom. Potrebno se podsjećati na to svakodnevno” – Nina Romić

Novim singlom kantautorica najavljuje peti album – konceptualno Jezero. Oblikovan je kao glazbeno-lirsko putovanje u središte duše. Album je svojevrsno pripovjedno djelo i ima atipičnu narativnu funkciju gdje se pjesnički glas kao pjesnički subjekt obraća svakome, ali, u suštini samome sebi. Nina Romić na Jezeru prije svega obraća se sebi s praktičnim smjernicama za zaron kroz jezero koje nosi u sebi i podsjetnicima na mjesta svjetla.

U novom videospotu autorica je nastavila suradnju s produkcijom šta će oni:

„Suradnja sa šta će oni produkcijom je bila izvanredna od samog početka kad su predložili da radimo zajedno i izložili mi svoju ideju. Metafore koje su podržale stihove u vizualnom dijelu su me se jako dojmile i osjećam da prate pjesmu ništa joj ne oduzimajući, nego naprotiv, snažno i na najbolji mogući način podržavaju slike koje sam htjela izraziti tekstom.”

Glazba i tekst: Nina Romić
Aranžman: Jelena Galić, Silvio Bočić
Produkcija i miks: Silvio Bočić

“Ono što bi htjela” dostupna je na svim streaming servisima.
U tijeku s novostima možete biti i na platformama Nine Romić:

Nina Romić: Instagram
Nina Romić: Facebook

Moglo bi Vas zanimati