05
velj
2022
Vijesti plus

Rock&Off – nominirani u velikom iščekivanju večerašnje ceremonije dodjele

Rock&Off 2021

Rock&Off /Matej Grgić

share

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off četvrtu godinu zaredom vraća se u zagrebačku Tvornicu kulture, a na događaju o kojem se priča još tjednima nakon, pojavit će se brojna poznata imena hrvatske glazbene scene.

Rock&Off pozornica i ove će godine ugostiti glazbenike za koje je žiri koji čini 89 novinara iz relevantnih domaćih medija odlučio da su upravo oni obilježili glazbenu 2021. godinu.

Abecednim redom Doringo, ERIC, Grše, Miiriam, Milošev, Plastic Knives, The Gentleman, Tús Nua, Urban&4, pocket palma i Šiza uveličat će dodjelu prestižnih nagrada u subotu, 5. veljače. Najavljen je i koncert iznenađenja, a o čemu se točno radi moći ćete provjeriti na digitalnim platformama Rock&Off-a.

„Odlično se osjećam, pun sam trnaca koji mi prolaze kroz tijelo! Ugodno sam bio iznenađen kada sam saznao da sam nominiran. Sretan sam i ponosan! Pripremamo izvedbu pjesme “Body Or Soul”, to je bio zadnji singl s ovog albuma, ima baš funky groove. Na pozornici će nas biti desetak!“, otkrio nam je nakon generalne probe u Tvornici kulture Marko Lucijan Hraščanec, poznatiji kao The Gentleman, nominiran u kategorijama Pjesma godine, Album godine te Pop&Off izvođač godine.

Uzbuđenje dijeli i Eric, mladi pop pjevač koji ne sakriva ponos što se našao u konkurenciji za nagradu: „Velika mi je čast biti nominiran u ovoj kategoriji, mislim da se trud koji sam uložio tijekom prošle godine uistinu isplatio. Nisam očekivao nominaciju, moja glazba je više pop, nije toliko alternativna, tako da mi je još draže što je moj rad prepoznala ekipa koja većinom dolazi iz svijeta alternativne glazbe. Svirati ću pjesmu “Why Do You Give Me Hope”, pjesma s albuma I Am Eric za koju mislim da je baš idealna za ovakav događaj, nadam se da će se svidjeti publici!“ Eric je nominiran u kategoriji Veliki prasak godine, a nakon nastupa na dodjeli nagrade Rock&Off slijedi mu nastup na Dori, 19. veljače.

Nakon što je prije tjedan dana svojim solističkim koncertom na kojem je predstavio uspješni album Platinum ispunio Tvornicu kulture velikim brojem obožavatelja, Grše se vratio na ‘mjesto zločina’ jer je nominiran u kategoriji Rap&Off: „Odlično se osjećam, drago mi je da je kritika prepoznala moj rad, već sama nominacija je veliko priznanje. Ovo mi daje jak vjetar u leđa. Iskreno, nisam bio iznenađen nominacijom. Zadovoljan sam sa svojim radom, album je ispao super, sigurno je zaslužio da bude ovdje. Stojim iza svog rada. Izvest ću jednu pjesmu s albuma, a to je „Suza“ za koju smatram da je najprikladnija za ovakav događaj s aktualnog albuma Platinum.“

Violončelist Matej Milošev na debitantskom je albumu okupio mnoga poznata lica domaće glazbene scene, a njegovo premijerno predstavljanje kao autora donijelo mu je nominaciju u kategoriji Veliki prasak godine: „U nevjerici sam, ali polako počinjem vjerovati da je ovo sve je stvarno i događa se. Drago mi je da sam ovdje. Jako me zanima kako će to sutra proći. Bio sam iznenađen kada sam saznao za nominaciju, ovakve stvari nikada ne iščekujem. Sam naziv nagrade puno govori – nezavisna novinarska glazbena nagrada. Ovi su novinari nezavisni i sami sve rade, tim mi je draže biti dio ove priče. To su ljudi koji se uistinu bave ovim poslom, koji prate scenu. Ako sam se ja njima pojavio na radaru, znači da sam napravio nešto dobro. Izvest ćemo pjesmu s albuma koju pjeva Luce, jedva čekam da je čujete uživo!“

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ni ovogodišnji Rock&Off neće biti otvoren za publiku, no svi će moći pratiti dodjelu iz topline svoga doma putem YouTube kanala nagrade Rock&Off.

Nominacije za četvrto izdanje nagrade Rock&Off provjerite OVDJE.

Više o četvrtom izdanju Rock&Off nagrade saznajte na službenoj web stranici www.rockoff.hr ili na Rock&Off Facebook stranici i pratite nas 5. veljače uživo iz zagrebačke Tvornice kulture!

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, a koproducenti su Tvornica kulture i Unison, uz Iskon kao glavnog sponzora.

Moglo bi Vas zanimati