27
sij
2023
Vijesti plus

Rock&Off: Pet nezaboravnih nastupa

share

Najbolji tulum u gradu, kako se tepa dodjeli nagrade Rock&Off donosi i najbolja glazbena iznenađenja o kojima se priča i dan-danas. Ususret jubilarnoj, petoj dodjeli nagrade koja će se održati u petak, 3. veljače u Tvornici kulture, izdvojili smo za vas (samo) pet nezaboravnih nastupa uvaženih predstavnika Rock&Off scene.

 

Let3 & Vuco – ”Golub Vaso”

Kada dvije ikone dijele jednu pozornicu, može samo prštati od energije. Na samom kraju dodjele nagrade Rock&Off 2019. na pozornicu su se popeli Let 3 i Vuco te izveli ”Goluba Vasu”, na oduševljenje svih prisutnih. Meksičko-balkansko-rokerski štih za pamćenje.

 

BluVinil – ”Komarac”

2021. godine Rock&Off održan je unatoč konfuznim i teškim pandemijskim uvjetima. Upravo je te godine predstavio jedan potpuno novi koncept nastupa, i to na vrhu jednog zagrebačkog nebodera s kojeg su glasno odjekivali stihovi posvećeni gornjogradskim curama.

 

J. R. August – ”Crucify Me”

Album Dangerous Waters nagrađen je čak četirima Rock&Off statua u jednoj večeri. Unikatan J. R. August istaknuo se ovim nastupom uz prateći zbor koji je zvučao besprijekorno. Iako je i samo stage piano bio dovoljan za moćnu izvedbu bilo koje od Vranićevih pjesama, zborsko pjevanje upotpunio je zvuk saksofona i električne gitare.

 

Alejuandro Buendija i Sinovi feat. Mark i Hrvoje – ”Kornjača” / “Problem”  / “Dešperado”

Antistresna terapija u petnaest minuta Antićeva nastupa, nekolicini sretnika tada prisutnih na dodjeli nagrade Rock&Off bio je prvi susret s glazbom uživo nakon punih godinu dana koncertne tišine. Ovaj blagoslov za uši, uz Sinove, obogaćen je puhačkim i gudačkim instrumentima. Na prvi pogled jednostavan Antić dokazao je kakav spektakl može napraviti, a pljesak publike duže je vremena odjekivao Tvornicom kulture te se tražila pjesma više.

 

Vojko V – ”Ne može” / ”Kako to” / ”Pasta Italiana” / ”Moja lipa”

Višestruki dobitnik nagrade Rock&Off dobio je i čast zatvoriti ceremoniju dodjele 2020. godine. Pred publikom u potpunosti drugačijom od one na kakvu je navikao, statičnijom prije svega, Vojko je na svoj način „izvukao“ situaciju i pokrenuo ekipu. Stvar je začinio reper slobodnog stila, Mali Japanac, koji se Vojku pridružio na pjesmi ”Pasta Italiana”. Te su godine posebne ovacije dobili reperi freestyleri, natjecatelji natjecanja Red Bull Raplika koji su također bili dio glazbenog programa. Vojko V je te godine osvojio nagradu za Rap&Off izvođača godine, no izjavio je kako je tu nagradu zaslužio z++.

Moglo bi Vas zanimati