21
tra
2023
Vijesti plus

Ususret petom festivalskom izdanju

Sea Star Festival: pet nezaboravnih nastupa domaćih velikana

Vojko V - Sea Star Festival

Vojko V - Sea Star Festival /Julijan Labrović

share

Sea Star Festival uz svjetske headlinere izuzetno puno prostora daje i domaćim glazbenicima koji su ponekad svojim performansom i odličnim odazivom publike uspjeli nadmašiti poznate inozemne kolege.

Zavirili smo u video arhivu umaškog festivala te odabrali pet najzanimljivijh.

 

Vojko V feat. Konstrakta (2022.)

Prethodno izdanje na pozornici je udružilo dva regionalna velikana. Vojka V i Konstraktu koja se tek vratila s Eurosonga te joj je nastup na Sea Star Festivalu bio prvi nakon velikog uspjeha u talijanskom Torinu. Zajedno su izveli “Zovi čovika” na oduševljenje prepunog auditorija ispred glavne pozornice Sea Star Festivala.

 

Krankšvester (2017.)

Prvi je Sea Star Festival, 2017. godine, obilježio vatreni nastup grupe The Prodigy koja se i ove godine vraća u Lagunu, ali i jedno od prvih izvođenja velikog hita Porinom nagrađenog dua Krankšvester, pjesme “Gaber”. Samo nekoliko tjedana nakon izlaska, “Gaber”, rame uz rame “Firestarteru”, ispisao je prve stranice povijesti omiljenog umaškog festivala.

 

Hladno pivo (2019.)

Premda većinu postave Sea Star Festivala čine junaci elektronske i hip hop glazbe, s glavne, Tesline pozornice, na svakom je izdanju moguće čuti barem nešto gitarističkog zvuka. Posebno se pamti onaj Hladnog piva iz 2019. godine, kada su dečki iz Gajnica svoje najveće hitove izveli nakon nastupa Bajage. Žanrovska je raznolikost itekako bila dobro prihvaćena.

 

Dubioza kolektiv (2017.)

Teško je reći, je li bio bolji nastup Dubioze kolektiv na otvaranju festivala 2017. ili na posljednjem izdanju 2022. Prošle je godine Dubioza publici priredila pravi audio-vizualni spektakl koji nikog nije ostavio ravnodušnim dok se mnogi sjećaju i energije nastupa iz 2017. kada su nastupili prije Prodigyja te prvi puta izveli “Himnu generacije” uživo. Zabava je garantirana.

 

Kuku$ (2022.)

Sea Star Festival nezamisliv je bez gostovanja regionalnih zvijezda trap glazbe. Nautilus Arenu često do posljednjeg mjesta ispune ljubitelji ovog zvuka, a Kuku$, koji ove godine slavi deseti rođendan, 2022. je nastupio na glavnoj pozornici te festivalsku večer otvorio svojim najvećim hitovima.

Moglo bi Vas zanimati