16
velj
2024
Vijesti plus

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Alen Selestrin, DBFB, FrenkyBoy, Petar Dundov, SZCH

Alen Selestrin, DBFB, FrenkyBoy, Petar Dundov, SZCH

share

Donosimo predgled novih izdanja s početka 2024. godine. Prethodni tekst nađite ovdje.

Alen Selestrin – Unknown

Unknown, 102. izdanje za domaći label Aceton Music, ujedno je i nova suradnja sa zadarskim techno producentom, Alenom Selestrinom. Alen je za Aceton objavio tri EP-ja, 2022., a Unknown, na kojem se nalaze dvije verzije naslovne stvari, njegovo je prvo samostalno izdanje u 2024. godini.

DBFB – Concealed

DBFB – odnosno Bosnyak i Observer – porečki je elektronički duo s posebnim afinitetima prema Detroit techno i Chicago house zvuku. Nakon suradnje sa Samuel L. Sessionom na samom početku godine, Concealed je njihov najnoviji EP koji sadrži četiri nova autorska djela. S ovim izdanjem porečki tandem debitira na etiketi Secession, koju vodi osječki producent Volster.

FrenkyBoy – FunkyLo

Novi singl stiže i iz radionice bass producenta i DJ-a FrenkyBoya. Ovu melankoličnu drum’n’bass stvar objavljuje londonska izdavačka kuća Soul Tribe Music, a na kojoj se može naći glazba nekih poznatih imena, kao što su The Pharmacist, Evil E, Billie Jade, Steppa Gee i dr.

https://www.junodownload.com/products/frenkyboy-funkylo/6465002-02/

Petar Dundov – Lunar Eclipse

Nakon iznimno uspješne 2023., Petar Dundov otvara ovu godinu s izdanjem za Sudbeat Music, label koji vodi argentinska DJ legenda, Hernan Cattaneo. Lunar Eclipse sadrži dvije nove Petrove stvari, u prepoznatljivom, melodičnom i progresivnom zvuku, koji je postao sinonim za Petrov opus posljednjih godina.

SZCH – Fight or Flight

Filip Šćekić a.k.a. SZCH koristio je prva dva slova svog prezimena kao pseudonim, i to puno prije (danas) poznate ŠČ manije, a ljubitelji nešto eksperimentalnijeg zvuka uglavnom ga povezuju s etiketom Low Income $quad. EP Fight or Flight s četiri nove stvari Filip objavljuje samostalno, na svom Bandcampu, a glazbeno je vrlo ŠČ, odnosno SZCH…

Moglo bi Vas zanimati