23
lis
2023
Vijesti

Arsenov pregled elektronike

Nova izdanja: Alen Selestrin, Davor Tošović, Krenzlin, Lunar Dawn, Proove

Alen Selestrin, Davor Tošović, Krenzlin, Lunar Dawn, Proove

Nova izdanja elektroničke glazbe u rujnu 2023.

share

Klupska sezona ozbiljno se zakotrljala po cijeloj Hrvatskoj, a elektronička scena jednako je živa i na izdavačkom planu. U nastavku donosimo nova izdanja za prvu polovicu listopada. Ovdje možete vidjeti što je bilo aktualno u rujnu.

Alen Selestrin – ”Schizoaffective”

Talentirani zadarski techno producent Alen Selestrin u tekućoj je godini već ubilježio nekoliko uspješnih izdanja za Let’s Techno Records i Set Tone Recordings, a posljednji je singl, baš kao i Rage EP krajem ožujka, objavio za australsku etiketu Android Muziq. Ovaj put riječ je o kombiniranom izdanju, na kojem se nalazi Selestrinov ”Schizoaffective” te ”Svipul” poljskog producenta Rrapha.

Davor Tošović – Texture Exploration Series 002

Davor Tošović u posljednje je vrijeme prerastao u jednog od hiperproduktivnih domaćih producenata, s više od dvadeset izdanja u dosadašnjem tijeku godine. Pored singlova, EP-ja i kompilacija za etikete poput Superordinatea, Piranha Siberije ili Melotonina, Tošović je u ožujku pokrenuo i deep/dub techno serijal singlova Texture Exploration Series, a koji je prije tri tjedna dobio i svoj drugi nastavak.

Krenzlin – No Return

Krenzlin je jedan od pseudonima iza kojeg se krije Dario Debeljuh, najpoznatiji kao Paperclip Project, techno producent i DJ iz Pule. Dario je na domaćoj elektroničkoj sceni prisutan od 2005., no 2020. je pokrenuo etiketu Konekt Croatia, koja je startala s impresivnim EP-jem N3uron Cristiana Varele. Tri godine kasnije, Dario – pod imenom Krenzlin – predstavlja deveto izdanje za Konekt Croatia, EP No Return.

Lunar Dawn – Power Of Self

Lunar Dawn glazbeni je projekt Kristijana Ilišinovića i Saše Prečanice iz Mošćenice, pored Petrinje, poznatih i po prijašnjem, glazbeno nešto eksperimentalnijem projektu Narayan. Pod imenom Lunar Dawn djeluju od 2010., uz glazbenu orijentaciju koja ponajviše gravitira prema goa/psy trance zvuku. EP Power Of Self pravi je primjerak Lunar Dawn sounda, uz napomenu da su kao nadahnuće poslužile emocionalne turbulencije obojice autora.

Proove – D-BLK011

Goran Prović aka Proove je bass/deep dubstep/grime producent i DJ iz Pule, inače i član Volumen crewa. Autorskim radom bavi se posljednjih nekoliko godina, tijekom kojih se pojavio na etiketama kao što su LDH Records, Novo ili Low End Music. Posljednji EP D-BLK011 s pet novih, originalnih djela objavio je istoimeni label D-BLK, specifičan i po tome što objavljuje 10” vinile.

Moglo bi Vas zanimati