14
srp
2021
Čitaj

ABOP - najmoćnija elektro mašina protresla dvorište ALU

ABOP

ABOP - Martin Horvatić

share

Opasni su, opasni. Najfinije od domaćeg kvalitetnog glazbenog opusa zagrebačka je publika sinoć dobila priliku gledati i slušati uživo u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

Koncert koji se prvotno trebao održati na parkiralištu Vintage Industrial Bara, zbog velikog je interesa premješten u veći prostor, no svejedno se tražila ulaznica više. ABOP je tako potvrdio da je jedan od najtraženijih bendova na sceni, premda još uvijek svoju glazbu rade i stvaraju djelomično u prostoru undergrounda, opet, s velikim inozemnim potencijalom.

Pleši kao da sutra ne postoji, jer, zapravo, nitko nije siguran kada će ponovno dobiti priliku vidjeti ove glazbene genijalce uživo, a oni su se potrudili da koncert odrade na najbolji i najpoželjniji mogući način. Profinjenost zvuka, jednostavnost u kompleksnosti, emotivnost koja prožima svakog pojedinca, na koju je gotovo nemoguće ostati ravnodušan, uz snažan ritam koji pokreće, najjednostavniji je opis sinoćnjeg događaja, ali i lika i djela ovog glazbenog giganta. After nakon njih uistinu nije potreban dok je publika nezasitna njihove energije, entuzijazma i genijalnosti skladateljskih rješenja koja uživo zvuče gotovo pa savršeno, bez imalo pretjerivanja.

U mističnoj atmosferi, ispod krošanja drveća, u magli i mraku, pet fantastičnih glazbenika stvorilo je čaroliju koja je zaradila gromoglasne ovacije i poziv na bis. Toliko su jednostavni, opet, toliko kompleksni. Odlazak u neku potpuno novu dimenziju svim okupljenima bio je itekako potreban, dvosatni bijeg od stvarnosti u koju se nakon ovog uistinu teško vratiti. Očaravajuća fuzija sintetičkih i stvarnih zvukova zarazna je u svakoj noti, zbog čega joj je nemoguće odoljeti.

Kvaliteta prije svega, nevjerojatna sinergija unutar benda i tehnička virtuoznost glavna je odlika techno glazbe uživo iz radionice ABOP-a koji je veliki, veliki miljenik lokalne publike.

Izvor: www.sound-report.com

Autor fotografije: Martin Horvatić

Moglo bi Vas zanimati