29
velj
2024
Intervju

Ususret koncertu u Tvornici kulture

BluVinil: „Publika može očekivati strašan lom u medisonskver gardenu"

BluVinil

BluVinil

share

Zna li itko tajnu srca?

Pitanje je koje je grupa BluVinil postavila na svom drugom albumu kojeg će, uz uspješnice s prvog albuma predstaviti u petak, 1. ožujka u Tvornici kulture, na samostalnom koncertu koji će označiti novu stepenicu njihove karijere.

„U međuvremenu smo saznali da je srce mišićni organ koji pumpa krv kroz tijelo. Električni impulsi generirani u sinoatrijalnom (SA) čvoru šire se kroz srce, potičući kontrakciju atrija i ventrikula. Ova koordinirana kontrakcija omogućuje da krv bude gurnuta iz atrija u ventrikule te iz ventrikula u arterije, osiguravajući kontinuiranu cirkulaciju krvi i dostavu kisika i hranjivih tvari tjelesnim tkivima”, stručno nam je objasnio Matej Nakić, pjevač ove zanimljive grupe.

Veliki solo nastup u Tvornici događa se nakon što su prošlu godinu obilježili rasprodanim koncertom u Vintage Industrial Baru u sklopu promocije novog albuma. Od munjevitog uspjeha debija “Apaši”, zbog kojih ih je glazbena kritika smjestila uz rock i novovalne velikane, do aktualnog albuma Zna li itko tajnu srca?, BluVinil su pokazali da su hvaljeni od strane publike i kritike.

„S obzirom na reakcije od strane publike i kritike, mi smo i više nego zadovoljni. Naša su očekivanja svakako nadmašena”, jednostavno objašnjava Matej koji jasno potvrđuje da danas, s vremenskim odmakom, ništa na albumu ne bi mijenjao: “Album je preslika nas iz nekog prijašnjeg vremena i zvuči točno onako kako je trebao zvučati u tom trenutku. Sudeći po našem dječačkom entuzijazmu na probama, čini se da pjesme stare jako dobro. Jedva čekamo čuti publiku u njima!”

Osobnog favorita s albuma teško izdvaja: „To je kao da roditelja pitate koje mu je dijete najdraže. Svi znamo da favorit postoji, ali nije pristojno priznati to naglas!”, smije se Matej.

Album je uvršten među najbolja domaća izdanja 2022. godine. Najavljen singlom “Heroji”, koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit, nastavljen je jednako uspješnima “U predgrađu”, “Zasjeda” i “Boris B”. BluVinil je svirkama po zemlji dokazao koliko moćno zvuče uživo. Novom pjesmom “Ovdje nema nikoga” bend otvara treći ciklus BluVinila i, kažu, predstavljaju svojevrsni manifest novog zvuka: „Pjesma megalomanski, naelektrizirano i divlje! Na promjene nas je natjerao, kao i uvijek, zamor materijala i želja za nečim novim. Ne možemo zamisliti život u kojem sviraš uvijek isti set pjesama”, objašnjava i otkriva kako je treći album već u pripremi: “Napisao sam već i previše stvari za treći album, sad ih samo treba selektirati. Pjesme su šarene, okićene i pretjerane. Pjevat ćemo o ljubavi u doba apokalipse.”

„Na Tvornicu smo se odlučili nakon što smo lani rasprodali Vintage. Tada je puno ljudi ostalo vani zato što se maksimalni kapacitet rasprodao i vrata su se zatvorila. Ovaj put će, nadamo se, svi imati priliku poslušati naš koncert. Publika može očekivati strašan lom u medisonskver gardenu. Bit će to dvosatni maraton emocija, a pripremamo vam i goste iznenađenja. Nakon Tvornice idemo pravac u studio, novi materijal čeka!”, zaključio je Matej i pozvao sve da im se pridruže 1. ožujka na velikom koncertu.

Moglo bi Vas zanimati