16
tra
2023
Izvještaj

Promocija novog albuma

Brkovi u Tvornici - wellness i spa iskustvo Krvave novčanice

Brkovi u Tvornici kulture

Brkovi u Tvornici kulture /Filip Bušić

share

Kako je moguće da je prošlo već skoro dvadeset godina? Vrijeme uistinu leti na punk folk wellness spa putovanju, jer brz pogled na biografiju grupe Brkovi instantno potvrđuje sinoćnju najavu pjevača Shamse69 da će sljedeće godine proslaviti čak dvadeset godina postojanja.

I već devetnaest godina oni žare i pale regijom, jedan su od koncertno najaktivnijih bendova ovih prostora, najomiljenija pojava koja nikada ne razočara. Zagrebačka Tvornica kulture sinoć je bila do posljednjeg mjesta ispunjena prijateljima benda, koji već jako dobro znaju stihove novog albuma Krvava novčanica.

Brkovi u Tvornici kulture

Brkovi u Tvornici kulture/Filip Bušić

Broj hitova koje je ovaj bend iznjedrio u karijeri ne stane u puna dva sata koncertnog programa koji su proletjeli u trenu, zbog čega su pozivi publike bendu na bis, točnije, glasni povici “svirajte pičke!” bili izuzetno strastveni i odlučni. Nevjerojatna je povezanost koju Brkovi stvore s publikom, kao i neizbježan wellness i spa moment otpuštanja i opuštanja koji nikada ne izostane.

Prvi dio koncerta bio je fokusiran na pjesme s novog albuma, kao što su “Bauštela”, “Govno”, “Hej konobar” i “Krvava novčanica” dok je ostatak ceremonije bio standardni defile najvećih hitova dugogodišnje karijere.

Brkovi u Tvornici kulture

Brkovi u Tvornici kulture/Filip Bušić

U novoj su postavi jači nego ikad – dva nova gitarista, Alenom Vlajnić Talentino i Igor Paspalj odvode svirke na novu razinu svojim energičnim gitarističkim umijećem koje sinoć, nažalost, nije moglo doći do punog izražaja zbog poprilično lošeg razglasa koji je u posljednje vrijeme u Tvornici sve češća pojava. Premda nikada nije ni bio na zavidnoj razini te je predmet spoticanja već dugi niz godina, varijacije koje se događaju u posljednje vrijeme, od podnošljivog do izuzetno lošeg, nešto je na čemu se pod hitno treba poraditi.

Brkovi u Tvornici kulture

Brkovi u Tvornici kulture/Filip Bušić

No, ništa ne može omesti doživljaj Brkova i proživljavanje velikih hitova kao što su “Pizda materina”, “Cvjetalo je meni cvijeće”, “Šef”, “Ornela”, “Mala”, “Seks i droga” ili “Tolerancija”. Shamso, Tomac, Šarac, Vlajko i Pas izvrsna su ekipa koja će dobre emocije nakon ovog koncerta prenijeti diljem regije, ali i svijeta, jer koncerti u inozemstvu za njih više nisu povremeni izleti već standardna postaja turneje na kojoj nema fuša.

Brkovi u Tvornici kulture

Brkovi u Tvornici kulture

Krvava novčanica je uspjela, Brkovi su jedna od najuspješnijih glazbenih priča regije. Bez pomoći glazbene industrije, kako su i sinoć naglasili, bez pompoznih medijskih kampanja, uz mnogobrojna negodovanja i osude javnosti od samih početaka, oni su nadjačali sve i spremni su u najvećem sjaju sljedeće godine proslaviti dvadeseti rođendan.

Zato nema smisla duljiti. Tko je bio pričat će, a tko nije, nekad obavezno koji put navrati. Treba samo još jednom ponoviti:

Brkovi su da se vole. Uvijek i zauvijek.

 

Moglo bi Vas zanimati