08
srp
2023
Izvještaj

Druga večer Exit Festivala

Sve glazbene dimenzije ujedinjene u žestini

Exit Festival 2023.

Exit Festival 2023. /Exit Photo Team

share

Žestoki elektronski zvukovi dominirali su Petrovaradinskom tvrđavom na drugoj večeri Exit Festivala.

Skrillex je svojim eksplozivnim setom doveo atmosferu do usijanja na glavnoj pozornici, baš kao i Eric Prydz na prepunoj Dance Areni.

Posjetitelji iz svih krajeva svijeta nisu skrivali oduševljenje sinoćnjom kvalitetom izvedbe, zaraženi jedinstvenom festivalskom energijom koja se na trenutke čini nadrealnom. I najveći glazbeni entuzijasti i oni koji su samo željni dobre usputne zabave mogu pronaći nešto za sebe šetajući ogromnim festivalskim prostorom gdje se glazbeni ambijenti izmjenjuju nevjerojatnom brzinom, a baš svaki od njih ima neodoljiv šarm kojemu je nemoguće odoljeti.

Exit Festival 2023.

Exit Festival 2023./Exit Photo Team

Program glavne pozornice krenuo je žestoko, beogradskim all-girl heavy/thrash metal bendom Jenner koje su pripremile teren za nizozemske junake symphonic metal glazbe. Epica opstaje na sceni više od dvadeset godina i još uvijek posjeduje autentičnu snagu doba kada je ovaj žanr bio na vrhuncu. Predvođeni nevjerojatnom Simone Simons pružili su ljepotu emocije koja se većinom bazira na melankoliji, čija dubina naglašena žestokim gitarističkim riffovima isprepletenim elementima klasične glazbe budi veliku nostalgiju, ali i nadu da će ovaj žanr jednog dana ponovno zasjesti na svjetski tron.

Žestoko je nastavio i Skrillex koji je nadmašio sva očekivanja pred prepunim prostorom glavne pozornice. Transformacija imidža mogla bi se shvatiti kao svojevrstan uvod u zreliji period njegove karijere, koji je kompletniji i bolji nego ikad. Kompaktan set u kojem energije nije nedostajalo, no ono čega jest nedostajalo publici je mjesta za predah jer je cijelo vrijeme publiku držao na samom vrhuncu, opako i samouvjereno punih, sat i pol. Ludilo je očekivano eskaliralo kada je krenuo “Bangarang”. Epski je to bijeg od realnosti, a noć je tek krenula. Publiku na glavnoj pozornici do jutra su držali u ekstazi LF System i Burak Yeter dok je na Dance Areni glavnu riječ vodio Eric Prydz, za kojeg su elektronske borce zagrijali Cosmic G, Kristijan Molnar i Space Motion. Magičan izlazak sunca dočekan je uz CamelPhat, Coeus i Human Rias.

Exit Festival 2023.

Exit Festival 2023./Exit Photo Team

Na Fusion pozornici jedni od najvećih potencijala regionalne scene pokazale su svoju kvalitetu – Dina Jashari je s Drugarima predstavila svoju sanjivu pop viziju, dok je Dzipsii još jednom očarao svojim performansom. Ako se do sada niste susreli s njihovim radom, pravo je vrijeme za to. Program je nastavila Zoe Kida, nakon koje se na pozornicu popeo izvrstan Kendi te prepustio mikrofon poznatoj ekipi iz Crnog Cerka koji su predstavili svoje najtvrđe rime. Za sam kraj, već tradicionalno program je zaključio bend Sunshine.

Exit Festival 2023.

Na Gang Beats pozornici publika je također mogla uživati u nastupu zvijezda budućnosti, velikih talenata koji su veoma samouvjereni na pozornici i jasni u svom zanimljivom glazbenom izričaju. Svakako je potrebno posebno istaknuti slovensku glazbenicu i autoricu Zevin čiji je performans bio kvalitetno isplaniran od početka do kraja. Zanimljiva fuzija zvuka u koju će se zaljubiti i šira publika od generacije Z i performans na koji je nemoguće ostati ravnodušan. Jedan od skrivenih glazbenih dragulja koji će uskoro zasjati punim sjajem. Punim sjajem zasjala je i tam, prije koje je nastupio izvrstan splitski duo TTM. Kene Beri i Spejs Noksi miljenici su ovdašnje publike, kao i Mlada Beba i Jyimenik, a za žestoko zatvaranje pobrinuli su se Ružno Pače, Yung Bude i Dino Blunt.

Ženska postava (Kejt, Sajsi MC, Mimi Mercedez i Senidah) večeras će otvoriti program glavne pozornice dok je čast da program Fusion pozornice zatvore pripala Hiljsonu Mandeli i z++-u.

Moglo bi Vas zanimati