09
srp
2023
Izvještaj

Treća večer Exit Festivala

Ples uz najveće hitove Balkana, jungle pop i opake rime

share

Ljeto tek je počelo.

Treći dan Exit Festivala obilježili su nastupi najvećih regionalnih zvijezda – Senidah na glavnoj pozornici te Hiljson Mandela i z++ na Fusion pozornici.

Cijelo je ovogodišnje izdanje posvećeno proslavi 50 godina hip hopa, no, službeni dio slavljeničkog programa započeo je sinoć na glavnoj pozornici, kao uvertira u današnji nastup velikog Wu-Tang Clana. Za to su bile zadužene jake ženske snage – Kejt, Sajsi MC i Mimi Mercedez čijem stvaralaštvu i karizmi velika pozornica itekako pristaje. Atmosfera je uzavrela kada se pojavila Senidah koju smo i prošlih godina imali priliku gledati na istom mjestu.

Ovog je puta postavila novi standard kvalitete – odradila je nevjerojatan performans, samouvjereno i snažno, u pratnji benda koji je ovaj put bio obogaćen brass sekcijom. Njen je impresivni vokal došao do izražaja u punom sjaju, čvrstoća i stabilnost interpretacije uz specifičnu karizmu bile su dobitna kombinacija koja je zaintrigirala tisuće okupljenih ispred pozornice.

Jungle pop Sofi Tukker i uvjerljivi Claptone nastavili su priču koju je zakucao Alesso uz posebnu scenografiju, light show i ostale efekte tik pred jutro u koje je najizdržljivije uvela Lady Lee. Dance Arena bila je u tim trenucima do posljednjeg mjesta ispunjena, gdje su se posebno istaknuli setovi Gioli i Assie, Vintage Culture i Hot Since 82 dok su pod sunčanim nebom program ove produkcijski uistinu impresivne pozornice zaključili Layla Benitez i Marko Nastić.

Na drugoj strani tvrđave, na Fusion pozornici, hitove je nizao z++ uz pratnju Massima Savagea. Uživa veliku popularnost među publikom Exit Festivala koja se nije štedjela pri izvedbi njegovih najvećih hitova. Porinom nagrađen autor pjesme 2022. godine i najemitiranijeg radijskog singla “Trebaš li me” jasno se nametnuo na vodeće mjesto svog žanra, a nedavno je najavio i veliki koncert u zagrebačkom Domu sportova.

A ljeto tek je počelo i to uz portopop koji je također bio na programu, nakon izvrsnog nastupa Bojane Vunturišević čije je stvaralaštvo, kao i sama interpretacija, zanimljiva i savršeno ubalansirana kombinacija ljubavi, aktivizma i sarkazma. Uslijedilo je vrijeme za čilanje uz dobro raspoloženi Porto morto koji su otključali kuću svojih najvećih hitova. Već pred sam kraj njihova nastupa do prvih su se redova počeli gurati ljubitelji trap glazbe kako bi što bolje popratili nastup Hiljsona Mandele čiji album Mandela Effect publika, sudeći prema sinoćnjem nastupu, i ovdje jako dobro poznaje.

Na Gang Beats pozornici večer je počela uz RNB Confusion Soundsystem – DJ Turk i Zembo Latifa zagrijali su ekipu za 2xŠihtu koja je servirala otrov u čaj pripremila teren za Podočnjake koji su u proteklih nekoliko mjeseci uživo bolji nego ikad. Njihovo vrijeme tek dolazi, a sinoćnjim nastupom zasigurno su si otvorili mnoga vrata u regiji.

Program četvrtog dana kreće već za samo nekoliko sati – nakon velikog slavlja hip hopa, očekuje nas festivalsko finale uz nastupe Dmitri Vegasa i Like Mikea te Mahmuta Orhana.

Moglo bi Vas zanimati