23
stu
2023
Izvještaj

Rock’n’roll misa srijedom

Halestorm zapalio Tvornicu

Halestorm

Halestorm /Filip Bušić

share

Povratak grupe Halestorm u Zagreb bio je žestok, vatren i beskompromisan.

Black Veil Brides

Black Veil Brides/Filip Bušić

Nakon što su prošle godine nastupili u zagrebačkom Domu sportova kao podrška grupi Alter Bridge, nevjerojatna ekipa iz Pennsylvanije vratila se u Zagreb i održala samostalni koncert u prepunoj, ali baš prepunoj Tvornici kulture. Uz njih kalifornijski Black Veil Brides, prava poslastica jer ovaj je bend u svijetu gotovo jednako popularan i tražen kao i glavne zvijezde večeri. Uz njih pjevačica umjetničkog imena Mothica iz Oklahome, rock zvijezda nove generacije čija je glazba do slušatelja diljem svijeta došla putem društvenih mreža.

Dakle, trio koji garantira višesatno uživanje u sirovom gitarističkom zvuku i energiji na kakvu je danas sve rjeđe moguće naletjeti.

Black Veil Brides imidžom nose nasljeđe glam rocka i metala osamdesetih s dozom tmine istog razdoblja i bunta početka novog milenija. No, u glazbi su itekako ozbiljni, precizni i jasni. Za vrijeme njihova nastupa Tvornica kulture je bila u potpunosti ispunjena, a podrška domaće publike glasna. Melodične i pjevne, pjesme su glasno odzvanjale prostorom u suradnji sa svima prisutnima koji su veoma pažljivo pratili njihov nastup. Neki ozbiljno i studiozno, neki strastveno, no svi s iznimno velikim zanimanjem i podrškom, jer su dečki uistinu odradili dobar posao.

Halestorm

Halestorm/Filip Bušić

No, bila je to jedna prilično blaga priča uspoređujući s onime što je uslijedilo. Kada je moćan vokal nevjerojatne Lzzy Hale zagrmio dvoranom mogao se naslutiti samo dio sirovog i žestokog doživljaja koji je uslijedio. Halestorm su moćna rock mašina koja na pozornici ostavlja posljednji atom snage, kao da sutra (i ostatak svjetske turneje) ne postoji. Sirova energija koja ruši sve pred sobom gledatelja vodi na spiritualno putovanje kroz zanimljiv presjek diskografije obogaćen instrumentalnim intermezzima, pomno promišljenim, ali sa zadržanim emocijama intuitivnog jam sessiona.

Nisu se štedjeli, posebice Lzzy koja je često dovodila svoj vokal do i preko limita, stvarajući katarzičan doživljaj koji će se dugo, dugo pamtiti. Više je puta istaknula kako joj je drago da po drugi put sviraju u Hrvatskoj, a još joj je draže jer je obitelj basista Josha Smitha porijeklom iz Hrvatske. Dio njene obitelji, brat Arejay Hale bubnjar je benda koji je svojom solo dionicom na moćnom instrumentalnom postavu zaradio gromoglasne ovacije te potvrdio Lzzynu “little brother, big trouble”.

Halestorm

Halestorm/Filip Bušić

Solaže gitarista Joea Hottingera također treba spomenuti, njihovo međusobno solističko “nadmetanje” sakriveno i savršeno ubalansirano u sinergiju grupe dovelo je atmosferu do vrhunca. I premda je zbog Lzzyne vokalne snage uistinu teško otpjevati većinu vokalnih dionica ovog benda, publika se dobro držala i nije posustajala do samog kraja nastupa koji je trajao nešto manje od sat i pol.
Obećali su se vratiti, nadamo se da će obećanje ispuniti.

Moglo bi Vas zanimati