10
ruj
2022
Izvještaj

La Folee promovirali vinil u Rockmarku

La Folee

La Folee su održali premijernu svirku u knjižari Rockmark (Foto: Davor Denkovski)

share

La Folee, bend u kome je karijeru započela Ivanka Mazurkijević, sredinom devedesetih u Berlinu, prošle godine je objavio album s odabranim snimkama od 1995. do 2014., uz novu skladbu “No Mistake In The Cloud”. Album The Way Up objavili su i na vinilu koga su u petak, 9. rujna promovirali u zagrebačkoj knjižari Rockmark

La Folee

Ivanka Mazurkijević (Foto: Davor Denkovski)

Knjižara Rockmark tako je organizirala je prvu svirku u svojim prostorima, pred oko pedesetak okupljenih. Time se priključila liniji prostora ispod Nacionalne i sveučilične biblioteke gdje se održavaju koncerti: Spunk, Hrvatsko slovo i Hard Place. Posrijedi je jedinstvena zagrebačka koncertna rivijera koja će zacijelo pravu afirmaciju tek doživjeti.

La Folee

La Folee u naizgled jednokratnoj svirci (Foto: Davor Denkovski)

La Folee izveli su tek nekoliko pjesama, no postava koju čine Ivanka Mazurkijević (vokal), Mario Fišter (bas, melodika), Sanja Fišter (bubnjevi), Ivan Gabrić (gitara) i Tin Gabrić (klavijatrure) na svome ad-hoc okupljanju razveselila je prisutne. Uvjeren sam da bi uz organsku brass-sekciju ili barem trubu ili saksofon, ovaj bend koji izvodi ska/punk glazbu poput Interruptersa koji takav trend ponovo približava široj publici nakon buma devedesetih, sigurno imao zapaženu ulogu na raznim brijačnicama.

La Folee

Mario Fišter (Foto: Davor Denkovski)

Premda je nastup bio tek nostalgična reminiscencija na juvenilne radosti, ovaj bend ima potencijala koji se iz Rockmarka može proširiti s kudikamo većim dosegom.

La Folee

Publika na promociji

Moglo bi Vas zanimati