25
stu
2023
Izvještaj

U zagrebačkoj Tvornici kulture

LIFT Festival: Mlade zvijezde uspješno lansirane

LIFT Festival: Marko Bošnjak

LIFT Festival: Marko Bošnjak /Julijan Labrović

share

LIFT festival na svom je prvom izdanju nadmašio sva očekivanja, kao i svi glazbenici koji su te večeri stali na pozornicu

LIFT Festival: RODEO

LIFT Festival: RODEO/Julijan Labrović

Radi se o novoj platformi na domaćoj glazbenoj sceni kojoj je cilj publici predstaviti mlade glazbenike na početku karijere. Većina ih je sinoć po prvi puta dobila priliku odraditi ozbiljniji nastup, za što su se iznimno potrudili i nisu ništa prepuštali slučaju.

Čast da otvori festival dobio je indie rock bend RODEO kojeg čine Romana Pavliša (vokal), Dejan Halusek (bas gitara, gitara), Marko Kuhar (bubanj, perkusije), Luka Osrečak (gitara) i Hrvoje Štefanić (trombon). Pratio ih je zavidan broj zainteresiranih gledatelja koji su na prvu kliknuli s njihovim atmosferičnim zvukom i vizijom debitantskog albuma Many Ways Out objavljenog prije mjesec dana.

LIFT Festival: Baby Babilon

LIFT Festival: Baby Babilon/Julijan Labrović

Baby Babilon koji čine Mara Marasović, Klara Fiolić i Fran Colnago nastupom su potvrdili da su jedno od najoriginalnijih i najodvažnijih imena domaće glazbene scene. Nevjerojatna energija i entuzijazam, šarm koji osvaja već na prvoj pjesmi, zavodi slušatelja zaraznim ritmom i tjera na ples. Veliko iznenađenje večeri koje je uživo poprimilo jednu potpuno novu i neočekivanu dimenziju. Izvrsni su performeri i o njihovom će se nastupu još dugo pričati.

LIFT Festival: kids from the sky

LIFT Festival: kids from the sky/Julijan Labrović

Za vrijeme nastupa kids from the sky na podiju Velikog pogona Tvornice kulture tražilo se mjesto više. Križevački dvojac čije pjesme su već neko vrijeme stalni dio radijskih etera sada je dokazao koliko dobro funkcionira i uživo. Zanimljiva fuzija pop glazbe i elektronike s određenim rock momentima bila je svojevrstan vrhunac večeri kada je i publika glasno zapjevala najnoviji singl “Znamo malo”, objavljen pred samo tjedan dana. “Onaj osjećaj” obuzeo je sve prisutne, nošeni na valu pozitivne energije, zvuka kontrasta akustične gitare i snažnog bubnja uz pjevne melodije poznatih uspješnica. kids from the sky nakon ovog definitivno zaslužuju samostalni koncert, jer publika ih naprosto obožava.

LIFT Festival: Marko Bošnjak

LIFT Festival: Marko Bošnjak/Julijan Labrović

Marko Bošnjak pokazao se u jednom potpuno novom svjetlu. Puno je više od čiste i predivne emocije i pjevačkog tehničkog savršenstva. Nastup je obogatio posebnom koreografijom, kostimografijom i scenografijom, pomno promišljenom i izvrsno izvedenom. Ogroman talent domaće pop glazbe, ovogodišnji dobitnik nagrade Porin u kategoriji Novog izvođača godine i Cesarice za Hit siječnja izveo je emotivne balade na koje je nemoguće ostati ravnodušan. Publici je pružio vrhunski performans koji je kompletirao njegovu umjetničku personu i zaradio gromoglasne ovacije. Potpuno je dominirao pozornicom i oduševio sve prisutne kojih je za vrijeme njegova nastupa bilo najviše u publici.

LIFT Festival: Fantom

LIFT Festival: Fantom/Julijan Labrović

Fantom iz Beograda već je dobro poznat po svojim šarmantnim hitovima i senzualnom pristupu, zasjao je sinoć u punom sjaju. U autorske uspješnice ubacio je i nekoliko hitova Zdravka Čolića i Vesne Pisarović te tako, očekivano, rasplesao ekipu. Zembo Latifa iskoristio je priliku da publici predstavi novu repericu na sceni, Emu, a uz njega je na pozornici bio i Rap Ribery. Zajedno su prošli kroz sve Zembine najveće hitove i pripremili one najupornije iz publike za premijerni nastup slovenske reperice Masayah u Zagrebu.

LIFT Festival: Zembo Latifa

LIFT Festival: Zembo Latifa/Julijan Labrović

U Sloveniji je velika zvijezda, a sinoćnji nastup bio je njen drugi u Hrvatskoj, nakon premijernog ukazivanja na pozornici Sea Star festivala. Masayah je pravi uragan energije, na pozornici se iskreno zabavlja i uživa u trenutku. Snažna i uvjerljiva, zasigurno je jedno od trenutno najzanimljivijih imena regionalne hip hop scene te se nadamo njenom skorašnjem povratku u Zagreb.

LIFT festival postigao je veliki uspjeh. Kreacija i vizija Mirte Klarić iz Aquarius Recordsa pokazala se kao pun pogodak koji će, nadamo se, postati tradicija. Do sljedećeg izdanja.

Moglo bi Vas zanimati