25
stu
2023
Izvještaj

Prvi od dva rasprodana koncerta

Zdravko Čolić šarmirao Osijek

Zdravko Čolić u Osijeku / Dario Horvat

Zdravko Čolić u Osijeku / Dario Horvat

share

Zdravko Čolić oduševio je Slavonce

„Koliko je prošlo, osam, devet godina otkad sam zadnji put pjevao tu? Uvijek se rado vraćam u Osijek, sve je predivno, ljudi, nastupi, hrana… Imam samo najljepša sjećanja u ovom gradu“, publici s radošću u glasu govori Zdravko Čolić, glazbenik za čiju je ljubav prema gradu Osijeku zaslužna i posebna emotivna veza.

Nakon prvog rasprodanog koncerta zakazanog za 25. studenog, na sreću mnogih obožavatelja – kako iz Osijeka tako i iz cijele Slavonije – dodan je i koncert u petak koji je također rasprodan. Velik broj ljudi u publici samo potvrđuje kako se i Osijek zaželio velikog glazbenika jednako kao i on njega. Čolićeva supruga je Osječanka, a njih će dvoje provesti vikend upravo u Osijeku u društvu obitelji i prijatelja koji ih, vjerujem, s veseljem dočekuju, upravo kao i vjerna publika sinoć u dvorani Gradski Vrt.

Zdravko Čolić u Osijeku / Dario Horvat

“Mjerkam te, mjerkam” prva je pjesma kojom Čolić otvara svoj dugoiščekivani koncert u Osijeku, a nastavljaju se redati mnogi hitovi iz svih faza njegove glazbene karijere. Neke pjesme koje izvodi nakon nekoliko godina, samo pred osječkom publikom.

Stihovi u glas

Svojim glasom, karizmom i komunikacijom s publikom oduševio je prisutne, pogotovo one u prvim redovima kojima je više puta tijekom koncerta davao ruku, a cijeloj publici slao je i leteće poljupce. Stage presence, dinamičan nastup i šarm kojim Čolić vodi okupljenu masu kroz koncert na zavidnoj je razini, a ništa manje nije se ni očekivalo od glazbenika s više od pedeset godina karijere i tisućama obožavatelja u publici koji su spremni pjevati svaki stih uglas s njim, ali i onda kada Čolić okrene mikrofon prema njima dajući im trenutak da sami nastave pjevati, što i čine.

Nakon brojnih hitova poput “Čija je ono zvijezda” i “Živiš u oblacima”, a sve kroz koje smo mogli vidjeti uvježbanost i sinergiju Čolića i njegovog pratećeg benda i back vokala, u spotlight je posebice došao saksofonist Nikola Demonja na pjesmi “Prava stvar”.

Zdravko Čolić u Osijeku / Dario Horvat

Osim odličnog benda, Čolić su se na nekoliko pjesama kroz koncert pridružili i plesači, kako u parovima tako i u plesnim grupama. Tako smo na pjesmi “Esma” mogli vidjeti manju plesnu grupu, na “Tebe čuvam za kraj” djevojku u crvenoj haljini koja graciozno pleše s partnerom pod crvenim svjetlima pozornice, dok su se na pjesmama “Krasiva”, “Hotel Balkan” i “Šljive su rodile” Čoliću pridružile još po dvije plesne grupe.

Kroz cijeli koncert u trajanju od tri i pol sata karizmatični je glazbenik uspio zadržati publiku na nogama i orkestrirati svojim bendom, iskreno zahvaljujući publici i naglašavajući koliko mu je drago što je opet u Osijeku. Nije zanemario niti jednu stranu dvorane; pozdravio bi i naklonio se u smjeru obje tribine, dupkom punom parteru u sigurno tri različita smjera, kako bi naglasio koliko je zahvalan i sretan što je tu, a to se definitivno moglo i primijetiti.

Hoćemo još!

Pjesmu “Jedna zima sa Kristinom” glasovi iz publike započeli su i prije samog Čolića, bez greške pjevajući svaki tekst i prateći ga s rukama u zraku. U jednom trenutku svi odlaze s pozornice i dolaze djevojke s violinama i violončelom koje su izvele pjesme tri pjesme, i nakon njihove instrumentalne izvedbe vraća se bend i Čolić koji potom nastavlja s “Noć mi te duguje”,”Moja draga” i “Zagrli me”.

Zdravko Čolić u Osijeku / Dario Horvat

Već na prve taktove „Pusti pusti modu“ Gradski Vrt bio je ispunjen rasplesanim tijelima i grlima koja, iako vjerojatno bolna od neprestanog pjevanja, ne posustaju i i dalje pjevaju zajedno s Čolićem.

Glazbenik i bend ponovno odlaze s crvenim svjetlima obojene pozornice, a nakon skandiranja „Hoćemo još!“ vraćaju se popraćeni plavim svjetlima i nježno započinju s izvedbom pjesme “Moja mati”. Nakon nje, Čolić izvodi još i svima poznati hit “Ti si mi u krvi” s kojom je još jednom podignuo na noge cijelu dvoranu, a time je i završio svoj prvi od dva koncerta u voljenom mu Osijeku.

Moglo bi Vas zanimati