02
srp
2022
Izvještaj

Neno Belan i Fiumens rasplesali Prokurative - Sjajna uvertira u službeni dio Splitskog festivala

Neno Belan i Fiumens - otvorenje Splitskog festivala

Neno Belan i Fiumens - otvorenje Splitskog festivala /Miroslav Lelas/PIXSELL

share

Splitski festival u petak navečer je službeno započeo nastupom Nene Belana i njegovih Fiumensa na prepunim Prokurativama, a prevruću večer u prepunom Splitu naš poznati glazbenik dodatno je užario redom svojim najvećim hitovima.

Kako je sam Belan na početku koncerta najavio, koncert se sastojao od dva dijela, akustičnog i onog malo više rasplesanog. Istina, ni ovaj akustični nije bio “za baciti”, a jasno je bilo po reakcijama publike da sjedeći koncert za takav tip izvođača nije prikladan jer nema tko se u jednom trenutku nije ustao da barem malo zapleše.

Prvi taktovi njegovih pjesama krenuli su nešto nakon 21:30 sati, a do tada su stotine ljudi čekale u redu da zauzmu svoje mjesto na Prokurativama.Pričaj mi o ljubavi“, “Bambina”, “Dugo toplo ljeto”, “Gdje si ti”, “Ulicama grada” i “Ponoćna zvona”, samo su neki od Belanovih svevremenskih hitova koji su se orili Splitom u petak navečer.

Neno Belan i Fiumens - otvorenje Splitskog festivala

Neno Belan i Fiumens – otvorenje Splitskog festivala/Miroslav Lelas/PIXSELL

Sjajno raspoloženi glazbenik animirao je publiku na svakoj pjesmi, nije skrivao koliko mu je drago 25 godina karijere sa svojim Fiumensima proslaviti upravo na Splitskom festivalu, a često je isticao kako je ta ekipa s njime provela i dobro i zlo, no i dalje su u naponu snaga. Na pozornici mu se pridružilo nekoliko kolega uključujući Jakšu Kriletića Jordesa te klapu More iz Šibenika, s kojom je otpjevao tri pjesme, a posebno se zahvalio i Mediteranskom orkestru Splitskog festivala koji je dao posebnu čar svim njegovim pjesmama.

Neno Belan i Fiumens - otvorenje Splitskog festivala

Neno Belan i Fiumens – otvorenje Splitskog festivala/Miroslav Lelas/PIXSELL

Pozornica Prokurativa službeno je spremna za jedan od najvećih glazbenih događaja ljeti u Dalmaciji, a nakon što je ispunio obećanje s početka koncerta i rasplesao publiku u drugom dijelu nastupa i napravio pravi show, Belan će pozornicu u subotu prepustiti divi Terezi Kesoviji. Na iznenađenje mnogih, s njim je zapjevala i Zorica Kondža, a “Divojka s juga”, “Galeb” i “Điri, điri” pjesme su kojima je zaključio druženje sa splitskom publikom.

Splitski festival ove godine se razlikuje od svojih dosadašnjih izdanja samim time što čitava manifestacija traje 10 dana. Nekoliko večeri izvan Prokurativa te koncerti poznatih domaćih glazbenika kao što su Massimo i Zorica Kondža sjajno su zagrijali publiku za glavne tri večeri. Večer retrospektive na programu je u subotu, a u nedjelju publiku očekuje službeni show program na kojem ćemo saznati i pobjednika ovogodišnjeg izdanja Splitskog festivala.

Moglo bi Vas zanimati