07
ožu
2022
Izvještaj

TTM u KSET-u - lipi klupski tulum uz hitove iz Blockstarove kužine

TTM

TTM /Matej Grgić

share

Domaća hip hop scena u posljednjih je nekoliko godina lansirala nekoliko uistinu značajnih i kvalitetnih imena koje je publika instantno prepoznala. Neki od njih već samostalno ispunjavaju prostore poput Velikog pogona Tvornice kulture dok neki jasno daju do znanja da je upravo to njihov sljedeći korak. No, ni na tome zasigurno neće stati, jer potencijal je velik i za širu publiku diljem regije. Jedan od takvih predstavnika, koji je samo na korak do svjetlosti mainstream hip hopa je splitski dvojac TTM.

Premda YouTube bilježi njihove početke prije nekih desetak godina, kada su djelovali kao demo projekt Mislioci, njihovo prvo ozbiljnije predstavljanje dogodilo se u lipnju 2020. godine kada su kao TTM objavili prvi album Kabare. Bilo je to poprilično osvježenje koje je izazvalo mnogobrojne pozitivne reakcije, jer ovaj je album upravo ono kako ga se samim imenom predstavlja. Čvrstu bazu “tradicionalnog” boom bapa obogaćuju elementima pop i elektronske, ali i domaće zabavne glazbe uz čvrstu društveno-političku poruku koja je izrečena jasno s glavnom misli vodiljom “živi i pusti druge da žive”.

TTM

TTM/Matej Grgić

S obzirom na pandemijske uvjete, rijetko su dobili priliku publici se predstaviti uživo dok je istovremeno njihova popularnost na digitalnim servisima proživljavala zavidan rast. Godinu dana nakon, u lipnju 2021. godine objavili su Lipi litnji EP sa samo tri pjesme koje su instantno postale hitovi među njihovom postojećom publikom, ali su im otvorile i mnogobrojna nova vrata, jer na plesni ritam pjesme “MDMA” nitko nije mogao ostati ravnodušan. Ista se pjesma danas opako približava brojci od milijun pregleda samo na YouTubeu, a, zanimljivo, još uvijek nije dobila spot.

Bogo i Pari, dva sumnjiva tipa, kako kažu u jednom od stihova, pravog imena Nikola Sedlar i Mario Parenta sada su napokon dobili priliku samostalno se predstaviti zagrebačkoj publici te performansom dati naslutiti da ono što rade nije šala, već ozbiljna glazbena priča širokog potencijala.

Da je radijske pravde, njihove pjesme kao što su “Lito je”, “Lagan sam”, “Pomalo” ili “Nemoj me dirat’” u “čistoj” verziji bile bi pravo osvježenje etera. No, za sada se refreni ovih pjesama šire u kuloarima i glasno pjevaju na koncertima, čemu smo dobili priliku svjedočiti jedne subotnje večeri u KSET-u.

Dani

Dani/Matej Grgić

Klupski prostor kao što je KSET izvrstan je teren za zagrijavanje Boge i Parija čija glazbena kreativnost nema granica dok jednako tako marljivo rade i na kvaliteti nastupa uživo kako bi priča bila kompletna. Prije nego što su se pojavili na pozornici, publiku je zagrijala jedna mlada nada Blockstarove družine (labela čiji je prvi čovjek već svim dobro poznati Grše) Dani. Publika ga je upoznala i kao Gršinog sidekicka, a sada i kao još jednog potencijala koji se jako dobro i sam snalazi na pozornici. Na samom je početku, svojom izvođačkom kvalitetom pokazuje visoku ozbiljnost, stoga se s velikom pozornošću iščekuje njegov sljedeći korak.

TTM

TTM/Matej Grgić

Pomalo je čudno već pričati o atmosferi ovakvih koncerata kao “užarenoj” ili “kaotičnoj” kada je to postao svojevrstan standard, stoga su dečki iz TTM-a također krenuli u sličnom smjeru dobrog subotnjeg provoda. Njihov opus, premda je još uvijek skroman, jako je dobro poznat svima koji su se te večeri našli u KSET-u, nekih rasplesanih na podiju, nekih u deliriju na ramenima prijatelja. Na pozornici djeluju samouvjereno i ležerno, dobivaju odličan feedback publike te energiju uspijevaju držati na visokoj razini tijekom cijelog nastupa. “MDMA” je očekivano najveći hit, a poseban gost večeri bio je Massimo Savage izlazak čijeg se novog izdanja Gas Slavonije nestrpljivo iščekuje.

TTM

TTM/Matej Grgić

Opasna je to ekipa koja svojim putem vozi direktno prema vrhu te obogaćuje domaću glazbenu scenu iznimno zanimljivim ostvarenjima i glazbenim rješenjima u okviru svog žanra koja funkcioniraju kod širih masa. Zato ih je publika glasno pozvala na bis na kojem su se fanovi iz prvih redova oduševljeno našli na pozornici, a nakon koncerta mnogi od njih tražili fotografiju sa svojim herojima, za uspomenu, mnogo lajkova i dugo sjećanje. Zvjezdani trenutak koji ovdje neće stati već se zasigurno dalje razvijati prema većim dvoranama, a novi susret sa zagrebačkom publikom dogodit će se vrlo brzo.

Koncert u KSET-u i službeno je otvorio novo poglavlje njihove karijere, koncertna sezona pred nama mogla bi im donijeti mnoštvo novih nastupa kojima će kontinuirano širiti svoju fan bazu, a ono što glazbeno pripremaju uskoro predstaviti publici, zasigurno će ih lansirati direktno na centralno mjesto regionalne hip hop pozornice jer, svojim talentom, ozbiljnošću u radu i kvalitetom tamo pripadaju.

TTM

TTM /Matej Grgić

TTM

TTM /Matej Grgić

TTM

TTM /Matej Grgić

TTM

TTM /Matej Grgić

TTM

TTM /Matej Grgić

TTM KSET Zagreb

TTM /Matej Grgić

TTM KSET Zagreb

TTM /Matej Grgić

TTM KSET Zagreb

TTM /Matej Grgić

Bogo TTM KSET

TTM /Matej Grgić

Dani

Dani /Matej Grgić

Dani

Dani /Matej Grgić

Dani

Dani /Matej Grgić

Dani

Dani /Matej Grgić

01 - 02

Moglo bi Vas zanimati