14
svi
2024
Priče

Rim Tim Tagi Dim

Eurovizijska euforija i ove će godine zatresti Sea Star Festival

Sea Star Festival, 2024

Sea Star Festival, 2024 /Sarah Louise Bennet/EBU (Baby Lasagna); promo

share

Povijesni uspjeh Baby Lasagne na Eurosongu slavit će se ove godine i na Sea Star Festivalu koji će mu biti prvi nastup nakon grandiozne pozornice u Malmöu

No, ovo nije prvi put da uspjeh s Eurosonga dobivamo priliku gledati uživo na ovom jedinstvenom glazbenom festivalu smještenom u rodnom gradu Baby Lasagne, Umagu. Prisjetili smo se nastupa eurovizijskih heroja, ali donosimo vam i ovogodišnje dragulje najvećeg svjetskog glazbenog natjecanja koje ćemo od 23. do 26. svibnja gledati uživo u Stella Maris Resortu.

 

Joker Out, 2023.

Joker Out, slovenski predstavnici na Eurosongu 2023. godine, stigli su na pozornicu s nevjerojatnom energijom i odlučnošću da osvoji publiku. Njihov nastup nije bio samo glazbeni performans, već prava interaktivna avantura koja je publiku povela na nezaboravno putovanje. Sa svojim inovativnim spojem rocka, elektronike i eksperimentalnih zvukova, Joker Out je stvorio atmosferu koja je izazvala ekstazu među obožavateljima –  demonstrirao je svoju izvanrednu scensku prisutnost, ostavljajući publiku u potpunom oduševljenju i želji za još. Njihov nastup na Sea Star Festivalu 2023. godine ostat će urezan u sjećanjima svih obožavateljica koje su ovaj nastup pozorno i glasno pratile iz prvih redova!

Konstrakta, 2022.

“In Corpore Sano” 2022. je godine zaludio Europu. Samo dvanaest dana nakon Eurosonga, Konstrakta je ekskluzivno izvela ovaj megahit na pozornici Sea Star Festivala. Pjesma s kojom je predstavljala Srbiju na Eurosongu u Italiji, bila je jedna od najslušanijih pjesama u Hrvatskoj i regiji. Konstrakta se pojavila na sceni u svom prepoznatljivom minimalističkom stilu, noseći jednostavnu bijelu haljinu koja je bila pravi kontrast šarenih i živopisnih svjetala festivala. Publiku je očarala karizmom i autentičnošću, a posebno je oduševljenje izazvala kada se pojavila kao gošća na Vojkovom nastupu s kojim je izvela pjesmu “Zovi čovika”. Njen nastup na Sea Star Festivalu 2022. godine bio je više od koncerta – bio je to umjetnički performans koji je naglasio Konstraktinu sposobnost spajanja glazbe, vizualne umjetnosti i društvenog komentara u jedinstveno iskustvo.

Kalush Orchestra 2022.

Nakon pobjede na Eurosongu 2022., Kalush Orchestra zasvirao je na pozornici Sea Star Festivala kao prava glazbena senzacija. Njihova pojava izazvala je uzbuđenje među obožavateljima koji su jedva čekali da ih vide uživo. Svojim karakterističnim spojem tradicionalnih ukrajinskih elemenata i suvremenog zvuka, Kalush Orchestra oduševio je publiku energičnom izvedbom. Kombinacija hip-hop ritmova i tradicionalnih ukrajinskih folk instrumenata oduševila je publiku, a atmosfera je postala još emotivnija kada su izveli pjesmu “Stefania”.

A ove godine u Umagu čekaju vas: 

Victoria De Angelis

Victoria De Angelis

Pobjeda Maneskina na Eurosongu 2021. godine bila je prekretnica za svjetsku glazbenu scenu. Javnost je tada nakon dugog niza godina shvatila značajnost ove platforme za lansiranje karijera svjetskih glazbenih zvijezda te odvela ovaj talijanski rock bend na sam vrh. Postali su jedno od najtraženijih imena, a njihova basistica Victoria de Angelis u sklopu svoje prve DJ turneje ikad rasplesat će umašku publiku neodoljivim i vrućim techno DJ setom. Groove svog basa Victoria je uspješno povezala s klupskim techno zvukom, pa je svoj novi spotlight pronašla na elektro sceni Milana i Berlina. Femme ikona seksipila, slobode i fluidnosti svojim je sviračkim talentom i provokativnim scenskim performansom osvojila obožavatelje diljem svijeta, a sada će u Hrvatskoj prezentirati i svoje vještine za DJ pultom.

 

Angelina Mango

Angelina Mango talijansko je glazbeno otkriće godine. U samo nekoliko mjeseci osvojila je gotovo sve top ljestvice, brojne glazbene nagrade, a trijumf na najvećem glazbenom i televizijskom događaju godine u Italiji, festivalu Sanremo, odveo ju je direktno među zvijezde. Angelina se proslavila sudjelovanjem u 22. izdanju glazbenog showa Amici u kojemu je odnijela pobjedu, a čitavo je ljeto 2023. godine dominirala singlovima “Ci pensiamo domani“ i “Che t’o dico a fa’“. Nakon što je singl “Ci pensiamo domani” certificiran trostruko platinastim s više od 78 milijuna streamova i 21 milijun pregleda, pjesma “Che t’o dico a fa’“ potvrdila je i zakucala njezin nezaustavljiv uspjeh u listopadu 2023. godine. U prvom je tjednu nakon objave bila najkorištenija pjesma za kreaciju sadržaja na TikToku.

Publika diljem svijeta sada pjeva “La Noia“. Pjesma je smještena u žanr suvremene cumbije, a kantautorica ju je napisala zajedno s glazbenicima, skladateljima i producentima koju djeluju pod pseudonimima Madame i Dardust. Otkad je prvi put izvela pjesmu “La Noia“, Angelina je skupila milijune streamova i pregleda, ali i odobravanje kako publike, tako i kritike. Pjesma je oborila rekord za najstreamaniju pjesmu ženske solo izvođačice ikad na dnevnoj ljestvici Spotifyja. Dosegnula je vrhove svih ljestvica te osvojila mjesto na Top 100 ljestvici Spotify i YouTube Globala te prvo mjesto na talijanskim radijskim ljestvicama.

Njezina je glazba miks različitih žanrova i stilova. Najviše utjecaja Angelina vuče iz talijanskog i američkog rapa, R&B i instrumentalne glazbe. U svoju glazbu unosi posebnu svježinu i inovacije, magičnim i emotivnim vokalom začarala je slušatelje diljem svijeta. Tekstovi pjesama najčešće tematiziraju strahove i anksioznosti generacije Z, ljubav, želju za slobodom, vrijednost obitelji. Konačan je proizvod urbana, moderna i svježa glazba koja osvaja svake uši.

 

Baby Lasagna

Jedno od najčešće postavljenih pitanja – gdje će Baby Lasagna održati prvi koncert nakon Eurovizije – dobilo je odgovor: na glavnoj pozornici Sea Star festivala, u svom rodnom Umagu!

Marko je Baby Lasagnu stvorio kako bi mogao stvarati glazbu koju želi prezentirati javnosti. Kroz, kako sam kaže, predvidljive glazbene aranžmane i melodije koje lako ulaze u uho, Marko svojim stihovima nastoji poslati važniju i dublju poruku o različitim problemima današnjice, a glavna mu je misija zabaviti slušatelja dok osvjetljava društvene i duhovne izazove s kojima se pojedinci i društvo susreću.

Važnu je poruku uklopio i u svoju pjesmu “Rim Tim Tagi Dim“ s kojom su se poistovjetili milijuni ljudi i osigurali Hrvatskoj povijesni uspjeh na Eurosongu. Osim eurovizijskog megahita, Baby Lasagna iza sebe ima još dvije pjesme “Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much“ i “IG BOI“, singlove koji će se naći na njegovom debitantskom albumu Demons & Mosquitos. Nakon što osvoji stage Eurovizije, Baby Lasagna razvalit će svojim iščekivanim nastupom na domaćem terenu.

Moglo bi Vas zanimati