09
svi
2024
Priče

VELIKI JUBILEJ

30 godina zbora Izvor

Izbvor

Dojmljiv nastup i sa starim članovima i članicama / Foto: Slavko Nedić

share

U utorak, 7. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održan je  koncert kojim je zbor Izvor obilježio 30 godina rada

Izvor

Zbor Izvor surađivao je i s disco divom Gloriom Gaynor / Foto: Slavko Nedić

Zbor Izvor je bio i ostao, bez obzira na velike koncerte sa znamenitim hrvatskim te svjetskim zvijezdama, župski zbor koji svake nedjelje u crkvi svetog Josipa na Trešnjevci u 12 sati animira misno slavlje. I to im je uvijek bila glavna preokupacija. Baš taj samozatajni put, protkan ne samo velikom ljubavlju prema Bogu i glazbi, nego i upornim radom doveo je do velikih rezultata – što je rođendanski koncert i potvrdio. Bio je to splet velikih pjesama i još većih izvedbi.

Iako je Izvor u svom 30-godišnjem glazbenom putu surađivao sa svjetski poznatim imenima kao što su Howard Gospel Choirom i Gloria Gaynor te mnogim hrvatskim imenima kao što su Oliver, Gibonni, seste Husar, Ivana Kindl, Ivo Gamulin, Dino Jelusić, fra Marin Karačić, Čedo Antolić pa čak i Edo Maajka u goste su, na svoj rođendanski koncert, pozvali samo sestre Ivanu i Mariju Husar uživo te Olivera Dragojevića duhom. I upravo taj ponovni susret s Oliverom kojeg su pratili na više od 25 koncerata bio je posebno  dojmljiv dio koncerta. Svom velikom prijatelju posvetili su skladbe: ‘’Dobar dan’’, ‘’Nevera’’ te Oliver miks.

U izvedbi skladbe ‘’As I Went Down’’ Izvoru su se pridružili i bivši članovi te ih je na pozornici bilo 64, uključujući i dvije bebe koje su radosno skakutale u majčinom trbuhu.

Vrhunac koncerta bile su legendarne gospel skladbe ‘’Stand Up’’, ‘’Shackles’’ i ‘’Faith’’ u kojima su im se, kao solistice, pojavile njihove dvije bivše članice: Tajana Belina i Ema Gargo.

Zbor Izvor već 30 godina vodi Ivana Jelinčić, a njihova snaga počiva u činjenici da se oni pune na Izvoru, a to je garancija da njihov izvor nikada neće presušiti.

Moglo bi Vas zanimati