31
sij
2022
Recenzija

Doktor - Romantični plastik-pop za lagano i neopterećeno slušanje

Doktor - Best of (cover)

share

Iza umjetničkog imena Doktor krije se Antonio Livaić, koji svoju glazbu žanrovski jednostavno određuje kao plastikpop. Na sceni se pojavio prije godinu dana, objavivši obradu pjesmu Ružnog Pačeta „Volim tebe, mrzim sebe”, nakon čega je počeo s objavljivanjem autorskog materijala od kojeg se najviše istaknula pjesma „Daj, bebo” kojom započinje debitantski album Best of, nakon hipnotičkog i dijagnostičkog interludija.

Kako zvuči Doktorov plastikpop? Kao lagana i bezbrižna terapija, kratkih ljubavnih pjesmica u kojima se poigrava sanjivim synth popom s elementima hip-hopa.

Do sada je ova kombinacija bila poznata samo nekolicini ljubitelja iz „podzemlja” digitalnih kanala, no njegov je talent spazila ekipa iz Dallas Recordsa čije je obitelji sada član. Ovime su mu se zasigurno otvorila mnogobrojna vrata koja bi mu mogla omogućiti uspon prema široj publici, a kada bi mu se zbog ovog otvorila i vrata radijskog etera, to bi bio prilično dobar odabir ove vrste medija.

Doktorov Best of je uistinu ‘lagano štivo’, neopterećujuće i uhu ugodno. Sjeda na prvo slušanje te sadrži dobru kombinaciju nekoliko novih pjesma i već provjerenih kao „Last Save”, „Gledat ćemo svijet” ili „Magija”. Tu je i ranije predstavljena „Duh”, u kojoj gostuju Balvan i Hoki, jedna od najzanimljivijih ostvarenja s ovog djela. Izlazak albuma najavljuje još jedan singl „Ne mogu odolit” kojeg prati i spot, a radi se o jednoj od dinamičnijih predstavnica albuma.

Iznimno blagi dašak pop-punka osjeti se u pjesmi „Svijeta smak”, zabavnoj i poletnoj u kombinaciji s hrapavosti vokala, koji na trenutak odlazi u falset te daje prepoznatljivost Doktorovom glazbenom izričaju.

Priču zaključuje melankoličnom „Zaslon” pa tako završava ljubavnu plastikpop priču koja je očekivana, jednostavna, blaga i kao takva – sasvim korektna.

Moglo bi Vas zanimati