04
svi
Zagreb
Muzej suvremene umjetnosti

Jan St. Werner: Spaint Chords— izvedba za pet zvučničkih panela

Zagreb | Muzej suvremene umjetnosti

04. 05. 2022 | 19:00

Jan St. Werner: Spaint Chords— izvedba za pet zvučničkih panela

share

Jan St. Werner: Spaint Chords
Umjetnik i skladatelj Jan St. Werner, najpoznatiji kao član čuvenog elektroničkog dua Mouse on Mars, u sklopu svojeg gostovanja u Zagrebu, u srijedu, 4. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti, zajedno s Michaelom Akstallerom i polaznicima radionice “Prostorna akademija” izvodi zvučni performans pod nazivom ‘Spaint Chords’.
Kompozicija ‘Spaint Chords’ izrađena je za njemački paviljon ovogodišnjeg Venecijanskog bijenala, a potom izvedena u ljubljanskoj Cukrarni. Zagrebački nastup je njena treća izvedba.
Kompozicija predstavlja istraživanje prostora zvukovima u pokretu. Četiri frekvencijska pojasa, u stalnoj modulaciji, puštaju se kroz posebno izrađene zvučničke panele u uskim zvučnim snopovima. Panele u rukama drže izvođači, čija koreografija naglašava transformaciju frekvencija u prostoru. Zvukovi se djelom proizvode elektronički, dijelom priručnim instrumentima.
Zvukovi: Jan St. Werner i polaznici radionice ‘Prostorna akademija’
Zvučnički paneli: Michael Akstaller
Kompozicija: Jan St. Werner
***
Jan St. Werner poznat je kao član Mouse on Mars, utjecajnog njemačkog dua i perjanica eksperimentalne elektroničke glazbe, koji su posljednji put u Zagrebu gostovali na Muzičkom biennalu u rujnu 2021. Posljednjih godina surađuje s Michaelom Akstallerom, u projektima koji su svojevrsna temeljna istraživanja zvuka.
Zvučni performans ‘Spaint Chords’ odvija se u sklopu Prostorne akademije, koju suorganiziraju Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Multimedijalni institut, uz podršku Muzeja suvremene umjetnosti.

Sljedeći događaj