17
velj
Zagreb
KSET

Trokut + ELEVEN u KSET-u

Zagreb | KSET

17 .2023

Trokut + ELEVEN u KSET-u

327707780_5779558512160210_5232182651995867235_n

share

Trokut se u godini za nama posvetio koncertnoj promociji aktualnog EP-a Rotate, Align nominiranog za nagradu Elector u kategoriji Electronica singl/EP godine. EP je donio zaokret u zvuku benda, spajajući jazz i elektroniku s raznim novim utjecajima, poput trip-hopa i dream-popa. Bend u KSET-u, uz aktualni EP te pjesme s albuma Shapeless, premijerno izvodi novi materijal s nadolazećeg drugog albuma, dok ELEVEN promovira materijal s budućeg albuma prvijenca, najavljenog za drugi dio godine.

„Njihovo eksperimentiranje sa zvukovima i melodijama pitko je i zadivljujuće, što zbog vrhunske izvedbe, a što zbog na momente neobičnih harmonija i spoja eksperimentalnog jazza s ambijentalnom elektronikom – koji, neočekivano, u njihovoj interpretaciji i te kako drži vodu.” – Dubravko Jagatić, Nacional

Trokut je electronic jazz band osnovan 2018. godine. Čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. U svojoj diskografiji broje debitantski album Shapeless (2020) te EP Rotate Align (2022). Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj, Sloveniji i Poljskoj, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, Jazz festivala Jantar (Gdańsk), Telekom Electronic Beats festivala Zagreb, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala Ljubljana, te u klubovima diljem Europe, poput berlinskog Donau115.

ELEVEN je samostalni live act ABOP-ovog bubnjara Ivana Levačića, koji svoju glazbu izvodi uživo uz pomoć sintesajzera, sekvencera, samplera i ritam mašina. Glazbu mu karakteriziraju čvrsti, plesni ritmovi i bass dionice koje se isprepliću s emotivnim filmskim temama te poletnim sekvencama analognih sintesajzera. 2020. godine osvojio je nagradu Ambasador 2020 za najperspektivniji autorski projekt. Ostavio je duboki trag na domaćoj glazbenoj sceni kao autor i aktivan član bendova ABOP, Chui i Kries, nekadašnji bubnjar bendova Pridjevi, Lollobrigida, Pips, Chips & Videoclips i Mayales te prateći bubnjar Natali Dizdar i Dine Dvornika.

Karte su dostupne OVDJE po cijeni od 7€ i na vratima na dan koncerta za 9€.
Program je realiziran uz potporu Grada Zagreba.

Sljedeći događaj

17
velj
Zadar
Guma Bar
Urbofon live: ROLO