23
ruj
2022
Replay

Premijera: World's Okayest Pianist - Petar Ćulibrk - Eleventh Hour

Petar Ćulibrk, World's Okayest Pianist, Eleventh hour

Petar Ćulibrk - World's Okayest Pianist

share

Petar Ćulibrk koji nastupa pod imenom World’s Okayest Pianist svoj najnoviji solo album predstavit će koncertom u Tvornici kulture u Zagrebu u sklopu jesenskog izdanja festivala JazzHR u petak 7. listopada.

Ususret koncertu na jesenskom festivalu JazzHR, donosimo premijeru videospota autorske kompozicije Petra Ćulibrka s albuma Old School koji od danas možete slušati na svim digitalnim streaming servisima ili kupiti putem službene Intek Music Bandcamp stranice.

Eleventh Hour je napisana u zadnji tren, a iako je posljednja u nizu autorskih skladbi nastalih za ovaj album, svoje je mjesto našla kao prva kojom predstavljamo ovog glazbenika pijanista čije preostale autorske uratke imate prilike poslušati uživo na koncertu koji će dijeliti s glasovitim jazz pijanistom Vasilom Hadžimanovim 7. listopada, zaključujući program ovogodišnjeg festivala.

Kao solo jazz projekt World’s Okayest Pianist na novom albumu objedinjuje devet autorskih kompozicija. Skladbe su nastale u različitim razdobljima Petrovog života, pa se u njima mogu čuti i različiti glazbeni utjecaji – počevši od Oscara Petersona, preko nezamjenjivih Reda Garlanda, Kennyja Barrona i Billa Evansa do mladih snaga – Taylora Eigstija, Emmeta Cohena i Nicholasa Dupuisa (Anomalie), stoji u najavi albuma koji je snimljen u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski u veljači ove godine, uz tonskog snimatelja Peru Mihojevića. U istoj je dvorani snimljen i videospot za pjesmu Eleventh Hour koji je režirao Tomislav Felbar u produkciji Ambedo Media.

Petar Ćulibrk rođen je u Dubrovniku, diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a jazzom se počeo baviti već u dobi od 14 godina. Dobitnik je 2. nagrade na Natjecanju Papandopulo 2015. godine u jazz kategoriji, a 2020. godine nagrađen je Nagradom ‘Status’ u kategoriji najboljeg jazz pijanista.  Od 2010. do danas usavršavao se na raznim  seminarima i kod brojnih mentora (Kenny Barron, Tony Monaco, Stefan Heckel, Renato Chicco, Joe Kaplowitz, Adam Holzman, Alan Broadbent, Eric Reed). Surađivao je s mnogim hrvatskim jazz sastavima i glazbenicima (Morana Mesić, Matija Dedić, Jasna Bilušić, Saša Nestorović, Mladen Baraković,  Mario Igrec, Vjekoslav Crljen Trio, More Love Ensemble, Zvonimir Šestak, Filip Pavić, Aleksandar Vešić, Jazz Orkestar HRT-a, Miro Kadoić Kvartet, Cloud Buzz itd..)

Ulaznice za koncert u Tvornici dostupne su na linku.

Moglo bi Vas zanimati