17
stu
2023
Vijesti

Centar za kulturu Čakovec

29. Jazz Fair: Chui, Scifidelity Orchestra, Balkan Zoo i Jakomini Jazz Trio

Jazz Fair

29. Jazz Fair

share

Studeni je mjesec u kojem nas već 29. godinu zaredom očekuje Jazz Fair. Ove godine, dva dana vrhunskog jazza i njegovih inačica imat ćemo priliku iskusiti u četvrtak 23. i petak 24. studenoga.

Duga tradicija ovog festivala pokazuje nam da interes za kvalitetan jazz u našem gradu i dalje postoji, a u iščekivanju okrugle 30. obljetnice, ove će se godine predstaviti četiri benda u dva dana i omogućiti nam šaroliko jazz iskustvo.

Jazz Fair otvorit će domaći glazbenici iz Scifidelity Orchestra, sastava koji je u regiji poznat svima, ne samo ljubiteljima jazza, koji će svojim autorskim pjesmama i zanimljivim obradama zagrijati atmosferu za sljedeća tri benda. U četvrtak će nastupiti i Balkan Zoo, sastav basista i skladatelja Marija Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Budući da će izvoditi repertoar sastavljen od popularnih romskih pjesama obojanih jazzom, hip hopom i electronic flamenkom, pridružit će im se i pjevačica Nina Ćorić.

Drugog dana Jazz Faira očekuju nas još dva benda. Jakomini Jazz Trio, glazbeni je sastav osnovan u Grazu 2020. godine kojeg čine trubač Žan Cesar, basist Jernej Vindšnurer i gitarist Tilen Gavranovič. Iako su tek u srpnju 2022. objavili svoj prvi album, ostvarili su već dosta zavidnih gostovanja. Osim Jakomini Jazz Trija, u petak nam dolazi i Chui, hrvatski instrumentalni kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji s jazzom, progresivnom glazbom, elektronikom i rock’n’roll beskompromisnim pristupom već sa prvim albumom osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

29. JAZZ FAIR

Centar za kulturu Čakovec / 23. i 24. studenoga 2023.

 

PROGRAM

  • 23.11.2023. / četvrtak / 20.00 sati

BALKAN ZOO & NINA ĆORIĆ

SCIFIDELITY ORCHESTRA

 

  • 24.11.2023. / petak / 20.00 sati

CHUI

JAKOMINI JAZZ TRIO

 

Moglo bi Vas zanimati