17
stu
2023
Vijesti

ZEZ-ova otvorena pozornica Čuješ?! Drugačije

4 eksperimentalna glazbena projekta za koje još niste čuli

ZEZ Čuješ?! Drugačije

share

U svojoj desetoj godini ZEZ se udružuje s KSET-ovim programom Čuješ?! u platformu za nadolazeće izvođače eksperimentalne glazbe nazvanu Čuješ?! Drugačije. Koncert će se održati u četvrtak 23.11.2023. u prostorima AKC-a Attack koji je odlučio pomoći KSET-u u ovim neizvjesnim vremenima selidbe kluba. Na prvom izdanju predstavit će se 4 odabrana projekta s one strane granica žanra: Layka, žuж, Dronišnica i Krekativ.

Već mnogo godina cilj Čuješa?! je pružiti manje afirmiranim izvođačima otvorenu pozornicu s punom produkcijskom i logističkom podrškom kako bi svoj rad predstavili publici, a ovaj put se naglasak nalazi na izvođačima eksperimentalnih, inovativnih i manje zastupljenih suvremenih glazbenih izričaja. ZEZ-ova suradnja s Čuješ?!-om neće biti natjecateljskog oblika i funkcionira isključivo na već spomenutoj osnovi – pružanju platforme zasad još nereprezentiranim ili rijetko izvođenim nastupima.

Ulaznice za koncert bit će moguće kupiti na ulazu i iznosit će 6 EUR.

Facebook event

 

ZEZ Čuješ?! DrugačijeLayka

Instrumentalni post-nešto bass + drum duo braće s plodnih ravnica Slavonije, u jednakoj mjeri totalni JAM koliko i uhodana noise rock ritam jedinica. Live nastupi su obilježeni energičnim sviranjem uz česte izlete u improvizaciju. Layku čine Ante Bilonić na bubnjevima i Ivor Bilonić na basu i efektima te trenutno rade na snimanju albuma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Layka (@__laykab)

 

ZEZ Čuješ?! Drugačiježuж

žuж (ŽUŽ) je novi multimedijski projekt između interdisciplinarne umjetnice Dore Fodor i francuskog umjetnika Huga Barangera. Organizam koji postavlja odgovor, ali i izazov utemeljenim društvenim konstruktima kroz potrgane beatove, trap i noise eskapade te tradicionalne, poetičke vokalne fraze, popraćen konfrontacijskim nastupom i vizualima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by žuж (@zuuuu.uuuuz)

 

ZEZ Čuješ?! DrugačijeDronišnica

Drone noise audiovizualni performans “Tko je Kandela W. Simoniti” grupe Dronišnica odražava naš svakodnevni susret s tehnologijom koja sama rješava svoje probleme, dok ih sama ne počne stvarat. Kolege iz Slovenije svoje naramenice ne koristi za tregere ni harmonike, nego modularne synthove i zvučnike, tako da nema bijega od buke.

Trio Dronišnica osnovan je 2022. godine u Ljubljani, a čine ga Lan Štokelj Wu (1997.), Simon Turnšek (1995.) i Oskar Kandare (2000.).

 

ZEZ Čuješ?! Drugačije

Krekativ

Nakon sviranja punka i kafanskih hitova u bendovima, ovaj mladi trio uzima sljedeći logični korak počevši radit noise. Ispada da im jako dobro ide.

“Između ideje i njene manifestacije smješteno je eksperimentiranje. Između ideje i eksperimentiranja stoji volja, a između eksperimentiranja i manifestacije zamišljenog nalazi se ljudska sposobnost. Ne samo tehnička sposobnost za izvesti ono što je u umu zacrtano, već i sposobnost da dođe do spoznaje o tome kada je ideja prešla u manifestaciju. Iz košmara međuprostora, i smještanja koncepata i radnji u isti, proizlazi ideja o eksperimentiranju.”

Krekativ su Nikola Kaužljar (Bass/Synth), Eugen Kalebić (Gitara/Synth) i Fran Halambek (Bubnjevi).

– ZEZ

Moglo bi Vas zanimati