22
sij
2024
Vijesti

Objavljen program festivala Druga godba

Ibrahim Maalouf & Acid Arab Live, Mats Gustafsson & Kimmo Pohjonen u Ljubljani

Druga godba

share

Glavne zvijezde Ibrahim Maalouf i Acid Arab Live te dvojac Mats Gustafsson & Kimmo Pohjonen predvode uzbudljivo 40. izdanje Međunarodnog festivala Druga Godba 

Festival će se održati od 23. do 26. svibnja u Križankama, Cankarjevom domu, Kinu Šiška, Vodnikovoj domačiji i tri dvorane AKC-a Metelkova. Cijeli program i festivalski raspored koncerata bit će objavljeni sutra, 23. siječnja, a dotad je dostupan i ograničen broj early bird ulaznica po posebnoj cijeni.

Line-up 2024.:

Acid Arab Live (FR)
Borka & Bos (SI/FR, DJ set)
Brìghde Chaimbeul (GB)
Danyèl Waro feat. Interzone (RE/AT)
Hatis Noit (JP/GB)
Hiram Salsano (IT)
Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange (LB/FR)
Lenhart Tapes (SR)
Mats Gustafsson & Kimmo Pohjonen (SE/FI, world premiere)
Ndox Electrique (SE/FR)
Pankisi Ensemble (GE)
Rudi Bučar Trio (SI)
Ustad Noor Bakhsh (PK)
Zoc (SI)

Uz ovu obljetničku ediciju festivala, organizatori su poručili: “Preskačući pretjeranu nostalgiju, nećemo zaboraviti ni naše radne kampanje koje su pomogle u izgradnji međusobnog povjerenja. Iz tog povjerenja ponosno ćemo podizati naše zastave koje lete, živih boja koje odražavaju raznolikost glazbenih žanrova i krče put prema boljoj budućnosti kroz kreativnost i spoznaju da možemo uspjeti samo zajedno, jedni uz druge.”

Druga Godba jedan je od istaknutih srednjoeuropskih glazbenih festivala, a ističe se konceptom i pristupom predstavljanju glazbe koja se u sklopu festivala izvodi, o čemu kažu: “Više od tri desetljeća naša je misija ponovno otkriti i predstaviti manje poznate glazbene stilove i tradicije, uz velika imena na svjetskoj glazbenoj sceni, te istražiti raskrižje između starog i novog.”

Moglo bi Vas zanimati