22
sij
2024
Vijesti

Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Igor Tatarević

Večer talijanskih kancona u ciklusu "U ozračju tambure"

Tamburaški orkestr HRT-a i maestro Igor Tatarević / U ozračju tambure: Večer talijanskih kancona

share

Sljedeći koncert iz ciklusa U ozraču tambure održat će se u nedjelju, 28. siječnja u 20 sati u Studiju Zvonimir Bajsić. Tamburaškom orkestru HRT-a u goste stiže maestro Igor Tatarević i donosi program posvećen talijanskim kanconama – uvijek rado slušanim talijanskim glazbenim uspješnicama 20. stoljeća.

Svaka od njih svojevrsni je pečat toga vremena i dok su neke od njih svoj glazbeni put započele predstavljanjem na kultnom talijanskom festivalu San Remo, druge su, iako se tamo nisu predstavile, s vremenom postale dio talijanske pop-kulture. Volare, Marina, Quando Quando Quando, Caruso, Il Tornero, Sarà perché ti amo, Ci sarà, 24 mila baci samo su neke od njih.

Igor Tatarević nakon završenog studija violine u klasi prof. Branka Košira, upisuje studij dirigiranja u klasi maestra Vjekoslava Šuteja, koji završava 2013. godine diplomiravši (cum laude) u razredu maestra Uroša Lajovica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Bio je član Simfonijskog orkestra HRT-a i nekoliko komornih sastava, a od 2003. profesor na Učilištu za popularnu i jazz glazbu u Zagrebu. Godine 2010. utemeljuje Zagrebački orkestar mladih (ZOM), čiji je i predsjednik.

Uz učestale nastupe sa Zagrebačkim orkestrom mladih i Zagrebačkom filharmonijom, surađuje i s Hrvatskim komornim orkestrom i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, te 2018. postaje šef dirigent Simfonijskog orkestra Mostar.

U izvedbama talijanskih kancona koje su aranžmanima prilagođene tamburaškom orkestru pridružuju se mladi talentirani solisti Ana Uršula Najev, Marija Tatarević, Josip Palameta i Marko Vukić.

– Glazba HRT- a

Moglo bi Vas zanimati