11
tra
2024
Vijesti

Gotovo mjesec dana prije održavanja

Baks rasprodao prvi solo koncert u Tvornici kulture

Baks - Beat na Moru '23 / foto: Marko Lopac

Baks - Beat na Moru '23 / foto: Marko Lopac

share

U atmosferi iščekivanja i uzbuđenja, Baks, mladi trap izvođač čija glazba odjekuje u mobitelima generacije Z, najavljuje prvi solo koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture, u subotu 4. svibnja. Koncert je to koji je mjesec dana prije održavanja – rasprodan. Nesvakidašnju vijest nosi val entuzijazma publike koji prati njegov najnoviji studijski album, “DOPAMIN 2”, objavljen krajem veljače.

Baks uz plakat rasprodanog koncerta u Tvornici kulture

Neobičan marketinški pristup u kojem je Baks izbrisao sve sa svog Instagram profila da bi najavio novi album, potaknuo je znatiželju i uzbuđenje među njegovim slušateljima, a broje se u desecima tisuća. Samo na Spotifyju ovaj mladi trap izvođač broji gotovo 45 tisuća mjesečnih slušatelja, dok njegova posljednja dva studijska albuma – “DOPAMIN” iz 2023. i najnoviji  “DOPAMIN 2” zbrojeno imaju više od šest milijuna streamova preko svih platforma.

Svoju je priču započeo 2020. godine s debitantskim albumom “Izgubljen u novom svijetu”, da bi zatim značajniji iskorak ostvario dvije godine kasnije nastupom na Lil Drito festivalu u Tvornici kulture, gdje se istaknuo kao jedno od najznačajnijih novih imena i junaka generacije Z.

Do sada je objavio ukupno četiri studijska albuma popraćenih s desetak videospotova, a posljednji u nizu je aktualni “DOPAMIN 2” koji donosi ukupno 14 pjesama, a u čijoj produkciji su sudjelovali Trky, Lockroom, Traposlavia, Peki i Nikola Batelić. Album je to koji je je manifestacija Baksove predanosti, inovativnosti i nekonvencionalnog pristupa glazbi, kao i scenskom pozicioniranju, kao ii filtrirani odabir priča kroz emocije, melodije i trap kulturu koje Baks sa svojom mladenačkom i modernom vizijom bespogovorno redefinira.

Suradnje s vodećim imenima trap scene poput Hiljsona Mandele, Miach, Lockrooma ili Yung Bude-a samo su potvrdile njegovu ulogu domaćeg inovatora u žanru. Pjesme poput “Ljigav”, “Gram” ili “Tebi treba prijatelj” posebno su se istaknule kao favoriti publike, zajedno s gostujućim suradnjama u pjesmama “Dance” (Miach) ili “Panama” (Bore Balboa). Njegove pjesme balansiraju između zabave i ljubavne tematike, a odražavaju želju za stvaranjem djela kakva rezoniraju s emocijama i iskustvima slušatelja njegove generacije.

Samozatajan, ali snažno prisutan na sceni, Baks otkriva svoju strast i posvećenost glazbi isticanjem da mu je najbolji osjećaj nastupati. Upravo će stoga i istaknuti kako su mu najznačajniji nastupi do sada na festivalima Beat na moru, radi iskustva crowd-surfinga i Drito iz Boćarskog prošle godine, gdje je nastupio pred najbrojnijom publikom do tada.

Prvi samostalni koncert u Tvornici kulture ne samo da označava kulminaciju njegove dosadašnje karijere, već i sve veću prisutnost na glazbenoj sceni, a kako se približava dan nastupa, jasno je da 19-godišnji Baks osvojio i pozornicu i pažnju gen-z publike.

Baksov koncert 4. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture službeno je rasprodan mjesec dana prije održavanja, a dodatne ulaznice neće biti dostupne u prodaji. Album “DOPAMIN 2” dostupan je na svim digitalnim streaming platformama u izdanju diskografske kuće yem: https://bfan.link/dopamin-2-1 

 

Moglo bi Vas zanimati