15
kol
2023
Vijesti

ŠIBENIK

Na Tvrđavi sv. Mihovila večeras Benjamin Clementine, na Baroneu tri koncerta, film i izložba!

Benjamin Clementine

share

Tjedan prepun događanja pred nama je na šibenskim tvrđavama koji je započeo sinoćnjim nastupom benda Balkan Zoo i Nine Ćorić na Tvrđavi Barone, dok na Tvrđavu sv. Mihovila danas stiže britanski glazbenik Benjamin Clementine!

Srijeda je na Baroneu rezervirana za film, dok će u četvrtak na njoj biti izloženi radovi nastali na Tvrđavi sv. Ivana u sklopu Meštrovićevih dana. U petak u sklopu Barone Jazz festivala stižu Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet, a bogat tjedan u nedjelju na Baroneu zaključuje koncert Filip Pavić Quarteta!

Tvrđava sv. Mihovila: Benjamin Clementine

Benjamin Clementine, jedan od najoriginalnijih glazbenika svoje generacije, osebujni britanski glazbenik, pjesnik i glumac, nastupit će na Tvrđavi sv. Mihovila u utorak 15. kolovoza. Celmentineu će se na pozornici pridružiti talentirani šibenski gudači i gudačiceLucija Stanojević i Lana Plančić na violinama, Lovre Tunuković i Nina Lucia Perina na violončelima te Zagrepčanka Dora Šimunić na violi.

Clementineova glazba, koju karakterizira kombiniranje klasike i popa, iscrtana maestralnim klavirskim potezima na kojima gradi pjesme praćena iznimno upečatljivim tenorom, nerijetko i glazbene kritičare ostavi bez riječi, dok ništa manje osebujni nisu ni njegovi live nastupi. Glazbenik je, naime, poznat po tome što nastupa bosonog.

Koncert počinje u utorak u 21 sat, a ulaznica ima još! Dostupne su u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.Benjamin Clementine

Barone Jazz Festival

U sklopu Barone Jazz Festivala ovaj tjedan na programu su čak tri koncerta! Prvi su se na pozornicu Tvrđave Barone sinoć u 21 sat popeli Balkan Zoosastav basista i skladatelja Maria Rašića kojima se pridružila vokalna solistica i flamenco pjevačica Nina Ćorić! Kroz svoju interpretaciju poznatih romskih pjesama, ovi vrhunski glazbenici žele publici približiti i kulturološko nasljeđe Roma i izgraditi neke nove mostove razumijevanja i prijateljstva. Balkan Zoo čine Nina Ćorić (vokal), Reo Radan (klavijature), Amir Karalić (gitara), Ngadhnjim Istrefi (klarinet), Zvonimir Bajević (truba), Mirsad Dalipi (bubnjevi) i Mario Rašić (bas gitara).

U petak na Barone stižu Michaela Rabitsch & Robert Pawlik Quartet iz Austrije koji se za ovu priliku udružuju s hrvatskom vizualnom umjetnicom Ninom Šegović!

Michaela Rabitsch, vrhunska austrijska jazz trubačica i pjevačica i njezin partner, gitarist Robert Pawlik, skladali su cijeli repertoar benda u kojem sviraju još Joe Abentung i Dušan Novakov. Njihove melodije ukorjenjuju se s jedne strane u melodičnim stilovima jazz tradicije, poput hardbopa, swinga, modern jazza, New Orleans second linea i bluesa, a s druge strane čine fuzije s elementima indijske, afričke, latinoameričke ili balkanske glazbe.

Njihovu izvedbu u petak na Baroneu pratit će vizuali Nine Šegović koja svojim spotovima izražava glazbu u stvarnom vremenu. Koncert počinje u 21 sat.

Barone Jazz Festival u nedjelju 20. kolovoza zaključuje jazz gitarist Filip Pavić sa svojim kvartetom. Pavić u Šibeniku predstavlja svoj novi album Labyrinth Songs.

– Albumom prvijencem Terra Incognita zaradio je izrazite simpatije jazz publike, ali i kritike, koja ga je prepoznala kao vrsnog skladatelja i gitarista. Vjerujemo da će i novi album izazvati isti efekt, a kako zvuči uživo poslušajte u nedjelju od 21 sat na Baroneu – pozivaju iz Tvrđave kulture.

Benjamin Clementine

Izložba, Tvrđava Barone: S Ivana za Ivana – radovi s rezidencije Tvrđave sv. Ivana

U četvrtak će se na Tvrđavi Barone moći razgledati radovi nastali na Tvrđavi sv. Ivana u sklopu manifestacije Meštrovićevi dani kojima se obilježava 140. obljetnica rođenja tog najvećeg hrvatskog kipara. U sklopu manifestacije šest hrvatskih kipara i kiparica boravilo je i stvaralo na Tvrđavi sv. Ivana, a njihovi radovi bit će izloženi tijekom četvrtka i petka na Tvrđavi Barone. Svečano otvorenje izložbe S Ivana za Ivana – radovi s rezidencije Tvrđave sv. Ivana u čast Ivanu Meštroviću uz nastup benda Wilhelmina Agnes & The Ermines na programu je u četvrtak 17. kolovoza u 19 sati.

Ljetno kino Barone: Amore

Ljetno kino Barone u srijedu 16. kolovoza donosi najgledaniji talijanski film godine, napeti kriminalistički triler Amore u režiji poznatog talijanskog redatelja i glumca Andrea Di Stefana. Film prati policijskog poručnika Franca Amorea u najdužoj i najizazovnijoj noći njegove službe. Film je na programu u srijedu od 21:30 sati.

Ulaznice

Ulaznice za filmove i koncerte na Tvrđavi Barone dostupne su online, u City pointu te na ulazu na Tvrđavu Barone neposredno pred početak programa, ukoliko nije rasprodan.

Moglo bi Vas zanimati