19
velj
2024
Vijesti

Koncert u Tvornici kulture

BluVinil za najveći solo koncert sprema presjek karijere

BluVinil

BluVinil

share

Šibenski BluVinil održat će veliki samostalni koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture u petak 1. ožujka 2024., a bit će to prilika čuti presjek karijere ovog pop rock benda.

Koncertom dosadašnje karijere bend označava stepenicu više u svom radu. Veliki solo nastup u Tvornici događa se nakon što su prošlu godinu obilježili rasprodanim koncertom u Vintage Industrial Baru u sklopu promocije novog albuma. Od munjevitog uspjeha debija “Apaši”, zbog kojih ih je glazbena kritika smjestila uz rock i novovalne velikane, do aktualnog albuma “Zna li itko tajnu srca?”, BluVinil su pokazali da su hvaljeni od strane publike i kritike.

BluVinil je upravo s posljednjim albumom “Zna li itko tajnu srca?” uvršten među najbolja domaća izdanja 2022. godine. Najavljen singlom “Heroji”, koji je osvojio radijske postaje i postao koncertni favorit, nastavljen je jednako uspješnima “U predgrađu”, “Zasjeda” i “Boris B”. BluVinil je svirkama po zemlji dokazao koliko moćno zvuče uživo, a glazbena kritika je složna u pohvalama aktualnog albuma.

Siniša Miklaužić kaže da je album “cjelovito izdanje koje pokazuje da naša pop glazba može biti i drugačija, zabavnija i bezbrižnija, a u tom aspektu, BluVinilu danas malotko može parirati.” Zoran Tučkar ga naziva ozbiljnim pop albumom dok Aleksandar Dragaš kaže “ne samo da su izbjegli “zamku drugog albuma”, nego se i potvrdili kao kvalitetan mladi pop- rock bend, moderan čak i kad gleda u retrovizor.” Igor Jurilj hvali uradak koji nema dosadnih postaja, a Hrvoje Horvat kaže da bend “retro zvukom pokazuje razumijevanje pop-prošlosti i inkorporiraju je u daleko ironičniju sadašnjost.”

Novom pjesmom “Ovdje nema nikoga” bend otvara treći ciklus BluVinila i, kažu, predstavljaju svojevrsni manifest novog zvuka. 

Sve je za bend počelo s prvim autorskim albumom “Apaši” koji je uhvatio nominaciju za Rock&Off nagradu za Veliki prasak. S istoimenom pjesmom je bend munjevito zacementirao svoju poziciju u radijskom eteru, a prvijenac BluVinila je završio na listama najboljih godišnjih albuma.

Prilika za čuti BluVinil i presjek karijere jednog od najhvaljenijih novijih bendova je na najvećem solo koncertu dosadašnje karijere u zagrebačkoj Tvornici kulture na proljeće, 1. ožujka 2024. 

Ulaznice su dostupne su po cijeni od 12 eura u pretprodaji, a na dan koncerta za ulaznicu će trebati izdvojiti 15 eura. Ulaznice su dostupne ​​u sustavu Eventima i Entria i na njihovim prodajnim mjestima. 

Moglo bi Vas zanimati