19
velj
2024
Daj 5

Najbolje nove pjesme tjedna

Daj 5: Jacques Houdek, Podočnjaci, Slatka Simona i drugi

share

Ovo je pet najboljih novih pjesama koje morate poslušati

Miach – “Tempo”

Nakon što je publiku i radijski eter osvojila singlom “Led” ft. Grše, zagrebačka glazbenica i autorica Miach s albuma prvijenca predstavlja novi singl s pratećim videospotom. Riječ je o pjesmi “Tempo”, koja ujedno i otvara njen zamijećeni debitantski album. Singlom i spotom dodatno najavljuje i svoj skorašnji prvi samostalni koncert u Zagrebu, 8. ožujka u Tvornici kulture. U kreiranju navedenog spota ponovno je sudjelovao uigrani redateljsko-kreativni tim, Luka Matković i Ana Cindrić, a ovom prilikom Miach je u spotu pokazala i svoje taekwondo vještine.

 

Podočnjaci – “Tvoje oči”

Koncertna atrakcija Podočnjaci nedavno je održala još jedan zamijećeni koncert u Tvornici kulture. Na pozornicu zagrebačkog kluba stali su u petak, 9. veljače i uz svoje prepoznatljive klasike, publici premijerno uživo predstavili i nekoliko novih pjesama. Među njima se našla i pjesma “Tvoje oči”, novoobjavljeni singl s pratećim videospotom. Miljenici alternativne scene ovime ujedno najavljuju i novi studijski album, a upravo je ova pjesma najavni singl tog izdanja. “Tvoje oči” je singl s novog albuma Podočnjaka koji će svjetlo dana ugledati u narednim mjesecima. Bit će im to drugo po redu studijsko izdanje, koje će naslijediti prvijenac Ispod očiju iz 2021. godine. Prateći videospot redateljski potpisuju Luka Jazić i Karlo Rukavina, dok je za montažu zaslužan Leonard Jerleković. U spotu se uz članove benda Podočnjaci, u cameo ulogama pojavljuju i Triki iz Krankšvestera te Džoni Paranoja i Iggy Biznis iz 2kitice.

 

Slatka Simona – “Žena iz sna”

Slatka Simona  je glazbeni projekt nastao za potrebe Slatke Simone, trilera smještenog u zavaravajući svijet cyber-sexa. akon što je krajem prošle godine zaintrigirala publiku pjesmom “Gang Bang“, Slatka Simona predstavlja novu pjesmu “Žena iz sna“. Glazbeni projekt nastao za potrebe filma „Slatka Simona“ redatelja i scenarista Igora Mirkovića, koji se može pogledati u kinima i multipleksima diljem Hrvatske. Nakon bangera “Gang Bang“, Žena iz sna“ je lagana, emotivna pjesma narodnjačkih tonova, inspirirana motivima filmske priče o intrigantnom svijetu agenata sex-chat agencije i njihovih klijenata. Iza projekta Slatka Simona i narodnjačkih ritmova stoje pjevačica Dunja Ercegović, koja ujedno i glumi folk pjevačicu u filmu, te autori glazbe Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto. Uz Roka i Hrvoja, tekst za pjesmu supotpisuje i redatelj Igor Mirković, a izdavač je Aquarius Records.

 

Jacques Houdek – “Posao”

Glazbenu 2024. godinu Jacques Houdek otvara sjajnim novim singlom, i to čak 16. s aktualnog albuma Glavom i bradom 20/20 kojim je proslavio 20 godina karijere. Gospodin Glas odlučio je svojoj vjernoj publici upravo na Valentinovo pokloniti singl “Posao”, dinamičnu, plesnu, poletnu pjesmu pozitivne atmosfere čija je autorica Andrea Čubrić, dok produkciju potpisuje Marijo Luketa. I dok sa svojom izdavačkom kućom Menart Jacques marljivo priprema dva vrhunska diskografska izdanja kojima će, između ostalog, obilježiti 25. rođendan svog posla, novi singl, koji objavljuje u mjesecu ljubavi budeći proljeće u nama, odlučio je najaviti tekstom refrena koji će svojom energičnom porukom i zaraznom melodijom idućih mjeseci osvajati radijski eter.

 

Kim Verson feat. Beni Ducent – “Nisam to što žele”

Kim Verson je sve ono što ste možda smetnuli s uma. Kantautorica pop glazbe raznovrsnog – slojevitog, a opet tako catchy – rukopisa. Osoba snažnog personalityja i iznimnog glasa. Atraktivna live prezenterica s ulogama u mjuziklima i karijerom koja traje 13 godina. I osoba s iznimnim osjećajem za humano. Za pomoć drugome i s prezirom prema nepravdama svih vrsta. Pjesma “Nisam to što žele” dio je njezina rukopisa kojI sve češće zahvaća manje ležerne teme. One koje čine život. Bilo da nas potiču na ustrajnost u ostvarivanju ciljeva (“Ne posustani”), suočavanje s rodnim ili dobnim nasiljem (“Ptica”), životom u trenutku (“Divlji i slobodni”) ili važnošću pronalaženja sreće (“Butterfly”). Stihovi koje nam ovoga puta donosi odvažni su i bez pardona. Buntovni, čak. Možda vam se mogu činiti i rubnima. Posebice kada ih odslušate više puta. Cijela ta stihovana priča dobila je i moderno zvučno ruho producenta Benija Ducenta. Groove hip hopa i ritam R&B-ja s elementima tropicala koji pop pjesmu dostavljaju u progresivni paketić s vintage vrpcom. Paketić privlačan slušateljima generacije Z i vrpcu zanimljivu milenijalcima koji će pronalaziti emociju R&B-ja devedesetih. A to je doba koje doživljava globalni revival na streaming servisima.

Moglo bi Vas zanimati