03
tra
2022
Vijesti

Buč Kesidi novi headlineri festivala Sea Star

Buč Kesidi

Buč Kesidi Vedran Metelko/Ravno do dna

share

Dvojac Buč Kesidi iz Pančeva koji je prošle godine u Zagrebu raprodao čak pet koncerata zaredom, novi su headlineri ovogodišnjeg festivala Sea Star u Umagu.  Koncert u resortu Stella Maris obuhvatit će opus albuma Posesivno-ospulsivni hospul (2016) i Euforija (2019), a potencijalno i nove pjesme, s obzirom da momci trenutno snimaju treći album.

“Prošle godine nam je bilo prelijepo na koncertima tako da jedva čekamo da se vratimo svirati u Hrvatsku. Nikad nismo bili na Sea Staru pa se i radujemo tome da doživimo to ludilo, Umag izgleda nerealno. Do ljeta ćemo raditi na novim pjesmama tako da, tko zna, možda bude i novog materijala uživo”
–(Luka Racić i Zoran Zarubica)

 Energični nastupi ispunjeni su scenografijom kakva disco rock’n’roll partyja: disko kugle, šljokičasta odijela, briljantin u kosi i dobra glazba. Njihov zvuk osamdesetih obuzeo je regiju, a momcima koji su vrijedno radili i za vrijeme pandemije donio neočekivanu popularnost.

Njihov je drugi album Euforija bendu 2020. donio nagradu za prestižnu nagradu IMPALA u kategoriji Najboljeg izvođača u 2021. godini.

Ovaj ljevoruki disko pop-rock electro boy bend duo, kako se sami vole nazivati, čine Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal).

 Nastup u Umagu jedini im je nastup u Hrvatskoj ove godine

Buč Kesidi je trenutno ponovo u akciji te punom parom snimaju novi album, a njihov jedini nastup ove godine u Istri bit će upravo na ovogodišnjem Sea Star Festivalu, prvom velikom hrvatskom festivalu koji će se održati nakon dvogodišnje pandemije.

Nadolazeće izdanje festivala održava se 27. i 28. svibnja u laguni Stella Maris u Umagu, a uz njih će nastupiti Iggy Azalea, Meduza, Senidah, Amelie Lens, Topic, Dubioza kolektiv, Umek, Brina Knauss, Vojko V, Tijana T, z++ i brojni druge izvođači.

U prodaji su već dostupne festivalske ulaznice po promotivnoj cijeni od 259 kn, uz uštedu od 30%, što je iznos koji će vrijediti najkasnije do ponedjeljka, 4. travnja u 23:59 ili ranije, ako se ograničeni kontingenti rasprodaju. Cjelovita ponuda ulaznica i smještaja može se pronaći na službenoj stranici festivala.

Sve ulaznice, smještaji i prijevozi za Sea Star Festival kupljeni dosad na službenim prodajnim mjestima vrijede i za festivalsko izdanje 2022. godine.

Moglo bi Vas zanimati