26
ožu
2022
Vijesti

9. Impulse Festival na mnogim riječkim lokacijama

impulse, rijeka, art kino, barbara munjas, abop

Impulse Festival 2022. / Press

share

Deveto izdanje multimedijalanog Festivala Impulse održat će se od 19.-24. travnja, a najnovije izdanje obilježit će nove lokacije diljem Rijeke, sadržaji i glazbenici.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, u duhu čega je slogan festivala: „glazba je svugdje“. Manifestacije koje se održavaju tijekom trajanja festivala obuhvaćaju koncerte, projekcije filmova, tribine  sajam ploča i u srži im je glazba kao glavna festivalska okosnica.

Najnoviji Impulse će se održati na lokacijama Dnevni boravak, Art-kino Croatia, The Beertija, Kružna ulica, OKC Palach, Pogon kulture, botel Marina, Peek & Poke, Manual i klub Nemo. Festival će još jednom na specifičan način spojiti glazbu, književnost, likovnu umjetnost i film prema sljedećem rasporedu:

U utorak utorak, 19. travnja u Dnevnom boravku održat će se promocija knjigeGlazba za Žedno uho autora i koncertnog organizatora Mate Škugora, a moderirat će je Luka Benčić.

U srijedu, 20.travnja u OKC Palach vodit će se javni razgovor na temu Kako izdati ploču? na kojoj sudjeluju gosti Danijel Sikora (vlasnik Geenger records), Mirko Burazer (promotor i vlasnik etikete Basic and Rough), Bojan Bojkov (voditelj izdavačke kuće više manje zauvijek).

U četvrtak četvrtak, 21. travnja kantautorica Barbara Munjas predstavit će Rijeci svoj debitantski album Right Place & Right Time. Nakon nje, u Peek&Poke nastupit će Packmass.

U petak, 22. travnja u klubu Nemo (ex Život) nastupit će Peki, dok će u The Beertiji nastupiti E.N.D. i Mburns. Kao noćni party u Manualu će ploče vrtiti Plazmatick.

U subotu, 23. travnja Kružna će ulica biti domom sajma ploča i ArtBazaara. Večer će obilježiti paralelni nastupi benda Mrave brojim u klubu Nemo, odnosno ABOP u riječkom Pogonu kulture.

Posljednji dan festivala, nedjelja 24. travnja rezerviran je za dokumentarni film Don’t Go Gentle o britansko-irskom rock bendu Idles u Art-kinu Croatia.

impulse, rijeka, art kino, barbara munjas, abop

Impulse Festival 2022.

Ulaznice za pojedine programe dostupne su u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (detalji na službenoj stranici: www.distune.org).

Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Moglo bi Vas zanimati