24
kol
2022
Vijesti

Croatia Records prvi put na vinilu objavila album Buđenje grupe Parni valjak

Parni valjak - Buđenje LP (Croatia Records)

Parni valjak - Buđenje LP (Croatia Records)

share

Croatia Records objavila je kultni album Buđenje grupe Parni valjak, kojeg mnogi prozivaju njihovim najboljim diskografskim izdanjem. Omot vinila dizajnirao je Andrej Bartulović, dok original potpisuje Nenad Vorih. U originalnom izdanju otisnuta je ilustracija s računalnom greškom, a ovo je 15. album Parnog valjka na vinilu.

Album je moguće nabaviti u webshopu Croatie Records.

Originalan i prepoznatljiv, Valjak Buđenjem je 1994. ponudio, prije svega kvalitetu, koju je zadržao u svim svojim „top momentima”, počevši od „Ljubavne” i maestralnih balada „Nemirno more”, „Dođi” i „Povratak ratnika”, do hitoidne „Sve još miriše na nju” i monumentalne „Molitve”, koju je grupa u jednoj od verzija snimila s Dadom Topićem, kao Akijevim duetskim partnerom, da bi na albumu kao konačna bila objavljena verzija u kojoj Aki pjeva sam.

Otvarajuća „Ljubavna”, klasičan je Husov rukopis, s beskompromisnim gitarskim „valjanjem”, „Kemija” – s odlično produciranim gitarama i unisonom „vožnjom” klavijatura, „Sve još miriše na nju” – jedan od pečata albuma, ali i cijele karijere, „Nemirno more” – kombinacija nadahnutog bluesa i melankoličnog sentiša i „apsolutni pogodak za rezanje žila”.  

Parni valjak - Buđenje LP (Croatia Records)

Parni valjak – Buđenje LP (Croatia Records)

Moglo bi Vas zanimati