30
sij
2024
Vijesti

NOVA JAZZ ZVIJEZDA

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

share

Program ovogodišnjeg JazzHR-a donosi  tri termina i šest koncerata od veljače do travnja u Maloj dvorani Lisinski. Prvi koncert, 28. veljače predstavlja novu zvijezdu jazza – talentiranu Talijanku Francescu Tandoi.

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Francesca Tandoi

 

Francesca Tandoi nastupila je na renomiranim jazz festivalima te surađivala s nekim od najvećih imena  jazz scene. Vole je i publika i kritika, a hvale je zbog impresivne svirke i vratolomnih sola, energičnog swinga i senzualnog vokala. Svi se slažu u jednom: posrijedi je jedna od novih velikih zvijezda na međunarodnom jazz nebu – “briljantan, izvanserijski, rijedak talent”. Uspoređuju je čak i s Dianom Krall!

 

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Davor Doležal Quartet / Foto: Vedran Levi

Nadolazeći koncerti JazzHR-a donose i nastupe niza drugih fantastičnih glazbenika.

Prije svega, Mađarica Fanni Pósa koja svoju glazbu izvodi na francuskom rogu, instrumentu na koji biste u jazzu vjerojatno teško i pomislili. Zatim je tu i gitarist Davor Doležal, koji će sa svojim kvartetom ponuditi toplu zajedničku svirku u kojoj ćete sigurno uživati.

Fanni Posa Quartet / Foto: Jože Požrl

Kad smo već kod gitarista, koncerti JazzHR-a sigurno vas neće razočarati, jer na JazzHR u Zagreb stiže i naš slavni two hands tapping virtuoz Darko Jurković CharlieSlijedi nastup Slovenca Vida Jamnika, kojeg je Boško Petrović još s 11 godina proglasio svojim nasljednikom. Jamnik će, zajedno s talentiranom vokalisticom Ajdom Stinom Turek, predstavliti njihov zajednički album Rajska ptica.

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Darko Jurković Charlie Trio / Foto Saša Jurić Sassch

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Ajda Stina Turek i Vid Jamnik Quartet / Foto; Pia Hočevar Mucić

Ajda Stina Turek i Vid Jamnik Quartet / Foto; Pia Hočevar MucićI na kraju, tu je i otkačena petorka iz Poljske, članovi banda Unleashed Cooperation, koji su originalni – koliko zbog svježe mješavine stilova i glazbe koju izvode, toliko i zbog afričke etničke odjeće u kojoj se predstavljaju.

Francesca Tandoi otvara ovogodišnji JazzHR

Unleashed Cooperation

Sve je to, pak, fantastična uvertira u novo proljetno izdanje JazzHR Festivala s kojim nas od 8. do 10. svibnja očekuje još niz novih koncertnih doživljaja u Tvornici kulture u Zagrebu.

Ulaznice za koncerte JazzHR-a osigurajte već sada na blagajni Lisinskog ili u sustavima ulaznice.hr i entrio.hr.

Moglo bi Vas zanimati