11
lis
2021
Vijesti

Glazbeni "RESTART" – novi projekt CMC televizije i HDS ZAMP-a

Restart

share

Nakon uspješnih emisija koje su predstavljale autore domaće glazbene scene i njihov rad poput “Tjedna autora”, “Moje pjesme”, “Autorice” i “Autograma”, CMC televizija nastavlja suradnju sa stručnom službom ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i to novim projektom “Restart”.

Riječ je o glazbenom serijalu u kojem će brojni poznati glazbenici i autori ispričati kako su proveli pandemijsko vrijeme, jesu li otkrili kreativca u sebi ili su pak doživjeli kreativnu blokadu.

Tko je prepoznao potencijal digitalnog tržišta, koliki su značaj imali od autorskih prihoda te koji su se sve albumi, pjesme i projekti stvarali u izazovnom vremenu novog normalnog kada koncerti i turneje nisu bili mogući, samo su neke od tema u zanimljivim minutama nove sezone glazbenog serijala “Restart”.

Poznata lica hrvatske glazbene scene jednako kao i mlađe generacije iskreno progovaraju o svojim razmišljanima u vremenu pandemijske 2020. i 2021., na koji su način održali odnos sa svojom publikom te na koji su način doprijeli do nove. Imat ćemo priliku upoznati autore i glazbu te njihov pandemijski put kroz brojne žanrove, od popa i rocka do klapske, etno, zabavne, hip hop i alternativne glazbe.

Prva emisija “Restart” kreće s emitiranjem od ponedjeljka 11. listopada u 12h, a prvi gost je riječki kantautor Damir Urban koji će podijeliti svoja razmišljanja i dvojbe u vremenu bez koncerata, o iznimno kreativnom pandemijskom razdoblju koje je iznjedrilo njegov album “Lipanj, srpanj, kolovoz”, te je li digitalno tržište budućnost?

 

Moglo bi Vas zanimati