11
lis
2021
Vijesti

Grad Torino bit će domaćin 66. Eurosonga!

Eurovision Song Contest 2022. autor fotografije: Fabio Fistarol

share

Talijanski grad Torino pobijedio je u utrci da postane grad domaćin 66. Eurosonga, u odabiru između 16 talijanskih gradova. Veliko finale održat će se u subotu, 14. svibnja, u PalaOlimpicu dok će se polufinalne večeri održati 10. i 12. svibnja.

Glavni grad Pijemonta bit će treći talijanski grad koji će ugostiti ovaj glazbeni spektakl nakon Napulja (1965.) i Rima (1991.), zahvaljujući veličanstvenoj pobjedi Måneskina u Rotterdamu ove godine.

Izvršni nadzornik Eurosonga Martin Österdahl izjavio je: “Torino je savršen grad domaćin za 66. Eurosong. Kao što smo vidjeli na Zimskim olimpijskim igrama 2006., PalaOlimpico nadmašuje sve zahtjeve potrebne za održavanje globalnog događaja ovih razmjera i bili smo impresionirani entuzijazmom i zalaganjem Grada Torina koji će sljedećeg svibnja dočekati tisuće obožavatelja. Ovo će biti prvo natjecanje za pjesmu Eurovizije koje će se održati u Italiji u posljednjih 30 godina, a zajedno s našom vodećom televizijskom kućom RAI učinit ćemo ga uistinu posebnim.”

Izvršni direktor talijanske televizije Rai, Carlo Fuortes, dijeli uzbuđenje: “Sretni smo što će Torino biti domaćin sljedećeg izdanja Eurosonga, međunarodnog festivala kojeg voli i prati ogromna publika u svakoj zemlji. Zahvaljujući prekrasnoj pobjedi Måneskina, natjecanje se nakon 31 godine vraća u Italiju, u grad koji ima sve karakteristike da ugosti ovako prestižnu manifestaciju. Odabir koji je napravio RAI, zajedno s EBU-om, nije bio lak s obzirom na vrlo visoku kvalitetu prijedloga konkurentskih gradova, kojima zahvaljujem na entuzijastičnom sudjelovanju. Od danas počinje uzbudljivo putovanje za RAI i grad Torino koje nas vodi do svibnja 2022. Ovo je veliki izazov za RAI i za našu zemlju.”

Moglo bi Vas zanimati