28
velj
2023
Vijesti

Koncerti Matije Dedića, B's FUNstallation i Tamare Obrovac

JazzHR: Ožujak u bojama jazza!

Tamara Obrovac

JazzHR

share

Ožujak je u bojama jazza! – poručuju iz JazzHR-a i pozivaju sve željne izazova i vrhunske glazbe da ne propuste koncerte koji stižu u ožujku.

Ožujak je mjesec iznenađenja, pa iako ona vremenska nisu uvijek ugodna, glazbena koja u ožujku donosi JazzHR garantiraju osmjeh na licu. Koncerti u ožujku s pravom nose naslov Ožujak u bojama jazza, jer bogatstvo i raznolikost glazbenih doživljaja to svakako potvrđuju.

JazzHR s ponosom predstavlja: u nedjelju 19.3. iznimni Matija Dedić – u Zagrebačkom kazalištu mladih u 20:00 sati. A samo deset dana kasnije, u srijedu 29.3. u Tvornici kulture, dvostruka glazbena poslastica u jednoj večeri: dinamični B’s FUNstallation u 19:30, a potom jedna i jedinstvena Tamara Obrovac i njezin Tamara Obrovac Quartet u 20:30 sati.

 

Koncert 19.3. ujedno je jedan od autorskih koncerata Hrvatskog društva skladatelja. Njime Matija obilježava 50. rođendan i 25. godišnjicu svoga Trija. Prigoda je to da se prisjetimo i 100. godišnjice smrti Dore Pejačević, kojoj je Matija posvetio album Kontesa iz 2010. godine.

Matija Dedić, jazzHR

Program će ponuditi presjek Matijine fantastične karijere, a predstavit će se solo (u autorskim skladbama, kao i u svojim viđenjima djela Dore Pejačević), kao i u svom Triju sa Žigom Golobom (kontrabas) i Krunoslavom Levačićem (bubnjevi).

I dok je koncert sjajnog Matije Dedića rezerviran za Zagrebačko kazalište mladih (Teslina 7), dvostrukim koncertom 29.3. vraćamo se u prostor koji se pretvara u rezidenciju JazzHR-a – u Tvornicu kulture (Šubićeva 2).

B's FUNstallation

Te srijede u 19:30 tamo nas dočekuje sastav B’s FUNstallation u kojem je naš trubač i skladatelj Zvonimir Bajević okupio „prvu ligu“ hrvatskih glazbenika i autora. Ovaj put promoviraju album Hold On (Mast produkcija) koji su upravo objavili, a koji je dobio nekoliko nominacija za Porin. Dubravko Jagatić u Nacionalu piše kako „prija ušima i srcu“, a Glazba.hr ga opisuje kao glazbu kojoj „ne nedostaje emocija“. Ako već niste, 29.3. je sigurno prilika da ih čujete i doživite na JazzHR-u!

A iste večeri u 20:30 nastupa jedinstvena i neponovljiva – Tamara Obrovac. Sa svojim kvartetom Tamara je upravo objavila album Nuvola (Cantus), a 29.3. na JazzHR-u predstavit će ga zagrebačkoj publici.

Moglo bi Vas zanimati