22
ruj
2023
Vijesti

27. rujna

JeboTon otvara novu koncertnu sezonu Vintage Industrial Bara

Jeboton, boogaloo

Jeboton /Matija Roglić (Fotosekcija KSET-a)

share

U srijedu, 27. rujna, JeboTon, Ki Klop & Pokle priremaju mini feštu u Vintage Industrialu.

JeboTon Ansambl ulični je sastav koji već godinama uveseljava zagrepčane svojim gerilskim svirkama kod Cvjetnog trga. Bend je nastao kao nusprodukt muzičkog kolektiva jeboTon –

članovi bendova Spremište, Hren, Prazna lepinja, Lobotomija, Antidepresiv i Porto morto krenuli su zajedno obrađivati svoje pjesme u akustičnom obliku kako bi mogli širiti svoju muziku putem uličnih svirki.

S više stotina odsviranih festivalskih, uličnih i klubskih nastupa diljem regije, JeboTon Ansambl i dan danas žari i pali većim intenzitetom nego ikada prije.

Kroz godine je jeboTon ansambl nadživio dobar dio originalnih jebotonskih bendova, a u međuvremenu su se formirali novi sastavi unutar sve šireg kruga članova. JeboTon je u proteklih dvanaest godina od glazbenog kolektiva i platforme za umjetničku suradnju prerastao u priznatu i nagrađivanu izdavačku kuću s više desetaka izdanja.

Trenutno aktivni bendovi kolektiva su Trophy Jump, Sfumato, Peglica i Komandos, nemanja, Idem, Porto Morto i Prazna Lepinja.

Članovi benda Ki Klop su Luka Žigolić i Jakov Ramničer koji su dugogodišnji prijatelji i kolege iz raznih prijašnjih bendova i projekata u kojima su svirali skupa.

Bend je 25.8. objavio debitantski debi EP U dućanu ćilima i istovremeno aktivno radi i na prvom LP-u.

Pjesme su im prožete mixom modernog indie pop zvuka i primjesama čvrstog i plesnog elektro diska koji trese sve pred sobom.Svoj performans live nastupa izvode u obliku glazbene duodrame koja je popraćena osobnom bendovskom scenografijom i kostimografijom.

Mladi riječki kantautor Pokle, spreman je osvojiti sve rockere, punkere, gotičare, artkuje i ostale ljubitelje dobre glazbe! Možete očekivati vatreno i zabavno ozračje uz mnoštvo novih autorskih singlova. Kako bi se što bolje pripremili, poslušajte najveće hitove ovog mladog kantautora.

Moglo bi Vas zanimati