21
ruj
2023
Vijesti

Turneja Love is still alive

Laibach se vraća u Rijeku

Laibach

Laibach

share

Kultni slovenski glazbeni kolektiv Laibach vraća se u Rijeku, a nakon pune četiri i pol godine nastupit će u Pogonu kulture, u subotu 4. studenog 2023.

Nastup se događa u sklopu velike europske turneje Love Is Still Alive koja Laibach vodi po Skandinaviji, zemljama Beneluksa, srednjoj Europi, UK-u, kao i regiji, a nakon dugo vremena bit će ovo jedinstvena prilika čuti slovenski avangardni bend u Rijeci.

Izdanje Love is Still Alive nastavlja se na film Iron Sky – The Coming Race, koji završava uništenjem našeg planeta i Mjeseca. Kreće egzodus posljednjih preživjelih Zemljana koji su prisiljeni tražiti novi planet, a nisu sigurni da će uspjeti doći do Marsa. Iako su izgubili svoju povijest, dok god imaju tračak nade hrabro će ići gdje još nitko nije išao – dok god ljubav još postoji. EP Love is Still Alive kroz osam verzija pjesme prati putovanje preživjelih kroz Sunčev sustav, ali i kroz glazbene žanrove zadnjih desetljeća. Mediji za izdanje kažu da odiše vibrom starog countryja ili nevjerojatnih šlagera i zapada.

Osim novog materijala, Laibach će predstaviti i izabrane pjesme s nedavno objavljenih albuma, teatralnog projekta Wir sind das Volk, kao i Sketches of the Red Districts. Uključit će i uvide u nadolazeće projekte, kao i selekciju Laibachovih klasika, od ranih 80-ih naovamo, te posebnu izvedbu proročanske pjesme “The Future” Leonarda Cohena, koja je završila i na popisu najboljih singlova 2022. prema utjecajnom The Quietusu.

Kultni slovenski avangardni bend djeluje već četiri desetljeća uz prepoznatljivi vizualni, simbolički i društveni izričaj. Laibach je prošlu godinu obilježio ljubljanskom izvedbom projekta Alamut, koji se naslanja na perzijsku kulturu, u suradnji s iranskim skladateljima i Teheran Symphony Orchestra. Dok ga nastavljaju izvoditi po Europi, simfonijsko djelo donose u koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski u nedjelju 22. listopada, a projekt žele izvesti i u Iranu. Primjer je to rada benda koji je održao koncert u južnokorejskom gradu Jeonju postavši jedini rock bend u povijesti koji je nastupio u obje Koreje.

Ulaznice

Ulaznice za Laibach i riječki dio turneje Love Is Still Alive su u pretprodaji po cijeni od 19 eura, a ta cijena će vrijediti do 8. listopada. Dan nakon, 9. listopada, cijena ulaznice se penje na 22 eura, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 25 eura. Dostupne su na Eventim.hr i Entrio.hr, kao i svim prodajnim mjestima Eventima i Entria.

Moglo bi Vas zanimati