26
tra
2024
Vijesti

SIKSA, Kee Avil i Peckmess&Kiers

Najavljeni warm-up koncerti za jesenski ZEZ festival

Kee Avil i Peckmess&Kiers - AKC Attack

Kee Avil i Peckmess&Kiers - AKC Attack

share

Suprotno ustaljenom proljetnom terminu, ove godine ZEZ Festival će se održavati na jesen od 9. do 12. listopada, na nekoliko različitih lokacija u gradu Zagrebu. Festival je pomaknut vremenski, ali i prostorno, zbog trenutnih okolnosti KSET-a, čiji su članovi njegovi krovni organizatori. Kako bi vrijeme do festivala što brže prošlo, ZEZ program u suradnji s drugim prostorima kulture u Zagrebu organizira pojedinačne koncerte i performanse.

Proljetni dio programa otvorio je nastup poljskog punk/spoken-word performancea dua SIKS-e u klubu Močvara. U žanrovski isprepletenom performansu SIKSA je provela publiku kroz nesigurnost i nelagodu do razrješenja i olakšavajuće katarze. ZEZ publici SIKSA je znana još iz 2022. godine, a njihov ponovni posjet samo je učvrstio dojmove.

ZEZ x Močvara: SIKSA / foto: Sanja Junaković

ZEZ x Močvara: SIKSA / foto: Sanja Junaković

U četvrtak, 2. svibnja, ZEZ u AKC Attack dovodi montrealsku producenticu i gitaristicu Kee Avil te elektronski audiovizualni nastup Peckmess&Kiers.

Kee Avil spaja elektronsku produkciju, gitaru i vokal kako bi postigla dekonstruirane figure obavijene elementima post-industriala, avant-popa, glitcha, minimalizma i eksperimentalnog folka. Svoj je debitantski album “Crease” promovirala u solo i duo konfiguracijama, a u Attack dolazi u pratnji bubnjeva te će unutar nastupa promovirati svoj nadolazeći album “Spine”.

Kee Avil

Kee Avil

Packmess je Miodrag Gladović, zagrebački umjetnik koji svoj opus temelji na eksperimentalnoj elektroničkoj glazbi, a svoj je put utabao u mnogim kultnim projektima poput Analene, Lunara, Lightune.G i Inconsolable Ghost. Koristeći nekonvencionalne načine upravljanja instrumentima, dolazi do inovativnih izvedbi koje će zaintrigirati svakog entuzijasta elektronske glazbe. U nastupu će mu se pridružiti i Gideon Kiers s live vizualnom intervencijom baziranom na motivima filma Skagafjördur.

Ulaznice pronađite u pretprodaji po cijeni od 9 eura na platformi CoreEvent. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 12 eura.

Moglo bi Vas zanimati