24
ožu
2022
Vijesti

Osječki Gradski vrt večeras domaćin najvažnije glazbene nagrade Porin

porin, gradski vrt, osijek

Porin 2022. / Foto: Julien Duval

share

Do 29. dodjele Porina preostalo nam je samo još nekoliko sati, a tko će kući ponijeti najvažniji kipić saznat ćemo večeras. Dvorana Gradski vrt u Osijeku spremna je ugostiti najuspješnije hrvatske glazbenike u protekloj godini, a publika s nestrpljenjem iščekuje tko su dobitnici najpoznatije domaće glazbene nagrade.

Nakon dvije godine ograničenja, ove godine Porin je otvoren i za širu publiku, no ulaznice su rasprodane u rekordnom roku. Svi zainteresirani prijenos uživo moći će pratiti na HTV1, HR2 i HR Osijek od 20 sati.

Kroz dodjelu 29. Porina vodit će nas već dobro poznati dvojac – Iva Šulentić i Ivan Vukušić, dugogodišnji poznavatelji i prijatelji Porina.

porin, gradski vrt, osijek

Porin 2022.

Scenarist dodjele je Mislav Donaj, redatelj je Ivan Miladinov, glazbeni producent Ivan Popeskić, a urednica Andrijana Škorput. Scenografiju potpisuje Miroslav Hrg, glavna tajnica Porina je Ivana Martinac, izvršna producentica je Nina Bočvarov, predsjednik UO Porina je Frano Đurović, a izvršni direktor Davor Drezga.

Ove godine je bilo čak 260 prijavljenih albuma, 381 skladba za Pjesmu godine, a 93 prijave za kategoriju Novi izvođač. U svim navedenim kategorijama zabilježen je rast prijava što je odlična vijest za hrvatsku glazbu i nagradu Porin. Velik interes i velika konkurencija uoči večerašnje dodjele u srcu Osječko-baranjske županije.

porin, gradski vrt, osijek

Porin 2022.

Na velikoj pozornici dvorane večeras ćemo gledati sljedeća glazbena imena:

Ana Opačak, Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban&4, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju nam Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac.

Nagrade Porin za životno djelo dobili su Jura Stublić, Vera Svoboda i posthumno, prerano preminuli pjevač Parnog valjka, Aki Rahimovski.

Na ulazu u dvoranu (sjeverni ulaz) na sam dan dodjele – večeras od 17 sati bit će moguće testirati se na COVID po cijeni od 50kn.

Moglo bi Vas zanimati