25
ožu
2022
Vijesti

10. Indirekt: headlineri Urban&4 i Porto Morto

indirekt festival, porto morto, urban, barbara munjas, kris, umag

Festival Indirekt / Press

share

Deseto po redu izdanje festivala Indirekt u svom jubilarnom izdanju pored najavljenih imena ABOP, Stray Dogg, Nemanja, ROLO i The Black Room – pridružuje novopečene dobitnike Porina Urbana&4 i kolektiv Porto Morto. Uz njih, nastupaju slovenski Regen i beogradska Kris, kao i istarska kreativka Barbara Munjas.

Urban&4 na Indirekt festival dolaze po prvi put, a svojim će nastupom najaviti novu eru festivala koji već 10 godina probire po domaćoj sceni i otvara put novim domaćim i stranim izvođačima, koji tek imaju ispričati svoje glazbene priče.

Porto Morto jedna je od najzanimljiviji pojava u posljednje vrijeme na domaćoj glazbenoj sceni. Posebice kada je riječ o nastupima uživo. Porto Morto donosi glazbenu priču koja se na sceni na trenutke pretvara u kazališnu i plesnu predstavu te modnu reviju, čineći tako u konačnici jedan jedinstveni pop-art projekt, takozvani Portoshow, kako smo i sami već zabilježili.

 

 

Godina trostrukih dvojki Barbari Munjas donijela je album prvijenac imena “Right Place & Right Time”. Objavila ga je u pravo vrijeme da se nađe na pravoj pozornici u Istri – regiji o kojoj je godinama pjevala kao članica benda Gustafi. Svoj glazbeni put nastavila je u bendu Barbari, a sada je odlučila da je vrijeme krenuti samostalno.

 

 

Regionalnoj se sceni pridružuje mlada kantautorica iz Beograda koju ćete zapamtiti po imenu Kris. U glazbene vode uvodi je Petar Wagner (Fantom), a na novom materijalu surađuje sa sve većim bendom Pocket Palma. U veljači je objavila prvi singl “Kako dočekati dan”, toplu i atmosferičnu pjesmu kojom najavljuje debitantski EP, a njen atmosferičan low-key pop/funk zvuk, premijerno ćete imati prilike čuti upravo na Indirektu.

 

 

Znate onaj osjećaj vožnje pustom gradskom cestom kasno navečer? Osjećaj slobode i sjete koji može upotpuniti samo dobra glazba? Glazbu za upravo takve večeri stvara Regen – slovenska petorka koja za sebe kaže da svira na rubu melankolije i energičnih retro instrumentala, koji podsjećaju na zvuk 80-ih. Mladi glazbenici iz Ljubljane djeluju zajedno od 2019. godine, a predvođeni su kantautoricom Gajom Kuščer. Publici su se predstavili prvim singlom “Wine”.

 


Ograničeni broj festivalskih ulaznica iznosi 130 kn, odnosno 80 kn koliko košta dnevna karta, dostupan je u sustavu Entrio do 30. travnja ili do isteka zaliha.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga te sredstvima iz natječaja Jer svirati se mora 2, Ministarstva kulture i medija RH, Hrvatske glazbene unije i Hrvatskog društva skladatelja.

Moglo bi Vas zanimati