27
tra
2023
Porin

Sutra u Boćarskom domu

Porin: Sve je spremno za jubilarno 30. izdanje nagrade

Porin

Porin /Filip Kovačević

share

Porin se po 30. puta dodjeljuje večeras, u petak, 28. travnja, u event centru Boćarski dom u Zagrebu (Prisavlje 2) koji će se za ovu priliku transformirati u svečanu dvoranu nagrade Porin.

Već se nekoliko dana priprema sve u Boćarskom kako bi večeras, za vrijeme prijenosa uživo na HTV1 od 20:45, sve bilo kako treba. Reportažna kola, orkestar, veliki produkcijski tim koji brine o svakom detalju. Prve pripreme za Porin počinju nekoliko dana nakon održavanja dodjele, a kako vrijeme odmiče, posao se zahuktava. Najveće uzbuđenje kreće mjesec dana uoči same dodjele, a posljednji dani i sati često su prepuni iznenađenja.

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

“U trideset godina, Porin je proputovao cijelu Hrvatsku, od Dubrovnika do Osijeka, gostovao u deset prekrasnih gradova domaćina, a ove godine odlučili smo da ćemo obljetnički Porin održati u Zagrebu. Kroz sve ove godine bilo je jako puno izazova i svaka nova godina donese novi nepredviđeni trenutak. Ali produkcijski tim koji to radi već godinama, dobro je uigran, tako da zajedno s kolegama s HTV-a čine jedan velik i učinkovit tim”, rekao je Davor Drezga, Izvršni direktor Porina.

Sinoć je održana prva proba, večeras je na redu druga, generalna proba. Provjeravaju se posljednji tehnički detalji – zvuk, rasvjeta, uštimava se svaki segment prijenosa uživo.

Prijenos dodjele 30. Porina možete pratiti na Prvom programu HTV-a od 20:45h, a kroz kategorije, nominirane, dobitnike, nastupe i neke trenutke iz prošlosti koji su obilježili ovih trideset godina, vodit će nas preko nekoliko imena – Danijela Trbović, Robert Ferlin, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Barbara Kolar, Duško Ćurlić, Iva Šulentić i Ivan Vukušić. Scenarist i redatelj dodjele je Mario Kovač, a sutra ćemo imati priliku u više od 2 sata prijenosa uživo gledati nastupe nekih od najvećih glazbenih imena i to ne samo ovogodišnjih nominiranih već i onih koji su obilježili prethodnih 30 godina.

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

Nastupaju: Darko RundekElemental, Svadbas, DetourLu Jakelić, Hiljson Mandela, Edo Maajka, Chui, Zvonimir Radišić, Miach, Marko Bošnjak, Mia DimšićKvartet PapandopuloIvan Dečak, Neno BelanMeritasTedi Spalato, Davor Križić i Jazz orkestar HRT-aVanna, Ivana KindlSilenteMatija CvekPavelSanja, Marinko i Zec.

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

Porin, generalna proba / Filip Kovačević

Prije 30 godina, na prvoj dodjeli nagrade Porin 1994., debitantica godine bila je Maja Blagdan, Pjesma godine “Cesarica”, Album godine Lupi petama Prljavog Kazališta, Najbolja ženska i muška vokalna izvedba pripale su Radojki Šverko i Oliveru… A kome će 30 godina poslije na jubilarnoj dodjeli pripasti najvažnija statua, saznat ćemo sutra od 20:45h na HTV 1 i HR2.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Porin (@porinhr)

Utemeljitelji Porina su HDS, HRT i HGU.

Moglo bi Vas zanimati