12
svi
2023
Vijesti

32. Jazz Time Rijeka

Rambo Amadeus, XYQuartet i Joscho Stephan Trio u Rijeci

Jazz Time Rijeka

share

Međunarodni jazz festival JazzTimeRijeka predstavio je headlinere svog 32. izdanja. Na premijerni nastup na festivalu stiže nam svjetski mega car Rambo Amadeus, a tu su i predvodnici nove talijanske jazz scene XYQuartet, te njemački gypsy swing gitarista Joscho Stephan sa svojim triom.

Nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, JazzTimeRijeka festival i ove će godine, 32. put za redom, otvoriti svoja vrata na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe i predstaviti u svom programu glazbenike koje povezuje ljubav prema jazzu i “gradu koji teče”. Programi, dnevni i večernji, održavat će se na Trsatskoj Gradini.


Rambo Amadeus će na 32.JazzTimeRijeka festivalu nastupiti sa svojim triom u sastavu Saša Ranković – bubnjevi, Vojno Dizdar – klavijature i Antonije Pušić – gitara, glas.

Petak 26.svibnja rezerviran je za predstavnike novog talijanskog jazza, XYQuartet koji čine: Nicola Fazzini – alt-saksofon, Alessandro Fedrigo – bas gitara, Saverio Tasca – vibrafon i Luca Colussi – bubnjevi.

XYQuartet osnovan je 2011. godine i od tada su objavili četiri albuma, nastupili na brojnim koncertima i vodećim talijanskim jazz festivalima. U nastupima, koji naglašavaju stalnu ravnotežu između improvizacije I kompozicije, možemo čuti različite utjecaje, od suvremenog jazza do minimalizma, elektronike i prog utjecaja. Sve ti elementi stapaju se u osebujni i jedinstveni zvuk XYQuarteta kojime grade svoju priču na međunarodnoj glazbenoj jazz sceni.

U subotu 27.svibnja njemački gitaristički virtuoz Joscho Stephan sa svojim gypsy swing triom. Joscho Stephan jedan je od onih glazbenika koji svojim instrumentom oblikuju moderni gypsy swing.

Svojim autentičnim tonom, harmonijskom finoćom i osjećajem za ritam, uz tehniku sviranja koja oduzima dah, Stephan je zaslužio svoj status na međunarodnoj gitarističkoj sceni. Uz interpretacije poznatih klasika žanra, Joscho Stephan se iz mnoštva izdvaja kombiniranjem gypsy swinga sa latino glazbom, klasikom, pa čak i rockom.

***
Kao i svake godine organizatori festivala pripremaju i dnevne programe, kroz koje će se na Trsatskoj Gradini predstaviti riječka jazz scena. Program dnevnih koncerata biti će objavljen uskoro.

Ulaznice za koncerte 32.JazzTimeRijeka festivala potražite na
https://www.mojekarte.hr/

– Jazz Time Rijeka

Moglo bi Vas zanimati