13
svi
2023
Vijesti

SUM 41 najavili razlaz benda, a za točno mjesec dana nastupaju u Opatiji

Sum 41

Sum 41

share

Nakon dvadeset i sedam godina dinamične karijere, SUM 41 su nedavno najavili kraj karijere.

Ovaj beskompromisni pop punk bend imamo priliku možda i posljednji put gledati u Hrvatskoj za točno mjesec dana, 11. lipnja na Ljetnoj pozornici Opatija, gdje će im se kao predgrupa pridružiti britansko-hrvatski bend The Lunar Year. Prije samog kraja, SUM 41 su najavili i izlazak zadnjeg albuma Heaven :x: Hell, te posljednju svjetsku turneju.

Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je s albumom prvijencem All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu novog milenija.

Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim. Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka grupe Blink-182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band.

Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, SUM 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren.

SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album Order in Decline, nedvojbeno najteži i najagresivniji album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Kao pregrupa na ovoj  “pop punk fešti” domaćoj publici će se prvi put predstaviti hrvatsko-britanski bend The Lunar Year. Ovaj duo čine britanski pjevač, gitarist i basist Connor Ball, te hrvatski bubnjar Saša Maček. Zajedno, oni pop punku daju svježu energiju i stav.le.

Ulaznice za koncert SUM 41 mogu se kupiti online putem sustava Eventim i na fizičkim prodajnim mjestima Eventima.

Moglo bi Vas zanimati