21
stu
2023
Vijesti

PRVA PREMIJERA RIJEČKOG FILMA IZVAN HRVATSKE

Riječki film Yunaci rocka putuje u Beograd

Yunaci rocka

premijera filma u Art kinu

share

Prva premijera filma “Yunaci rocka” izvan Hrvatske održat će se  2. prosinca 2023. u Jugoslavenskoj kinoteci u Beogradu.

“Yunaci rocka” predstavlja prvi riječki dugometražni film, jedinstvenu kombinaciju komedije i drame koju potpisuje redatelj David Petrović. Radnja filma prati prijateljstvo amaterskog rock benda u Rijeci krajem sedamdesetih, istražujući njihov razvoj, probleme, ljubav i želju za uspjehom. Inspiriran riječkom rock supkulturnom scenom i životom mladih generacija tog vremena, film je istinska oda riječkoj glazbenoj sceni sedamdesetih godina.

Junaci filma nisu zvijezde, već obični Riječani koji svojim pričama oslikavaju Rijeku kao multikulturalan, rokerski grad, drukčiji od drugih.

Yunaci rocka

David Petrović i Linda Poščić Borovac

Linda Poščić Borovac, izvršna producentica filma, izražava veliko zadovoljstvo zbog projekcije filma u Beogradu, gradu s jednom od najrazvijenijih filmskih industrija u regiji. “Imati priliku predstaviti film u Beogradu veliki je uspjeh, čast i ponos”, ističe.

Redatelj David Petrović dodaje: “Nadamo se da će film biti dobro prihvaćen kod publike u Srbiji, a i šire. U svakom slučaju, ne propustite priliku pogledati ovaj dirljiv i zabavan film gdje god se bude prikazivao! Forza Fiume!!!”

Moglo bi Vas zanimati