11
lis
2023
Vijesti

IZNENAĐENJE NA HIPODROMU

Rolling Stonesi u srpnju 2024. u Zagrebu?

Rolling Stones

Hoće li Mick Jagger opet zapjevati u Zagrebu / Foto: Bojan Mušćet

share

Keith Richards najavio je turneju Rolling Stonesa za 2024. Zagrebački hipodrom rezerviran je za srpanj 2024. Želite li vi isto što i mi?

Rolling Stones

Novi album Rolling Stonesa izlazi 20. listopada, a tada bi mogli biti objavljeni i datumi turneje / Foto: Bojan Mušćet

Keith Richards je rekao da će Rolling Stonesi iduće godine biti na turneji sve dok on, Mick Jagger i Ronnie Wood budu živi. Stonesi su ranije planirali krenuti na put ove godine, ali su umjesto toga odlučili uzeti ljeto prije izlaska albuma Hackney Diamonds 20. listopada. Međutim, za razliku od ostalih ostalih ostarjelih rockera, oni se ne planiraju povući s turneja, a prema Richardsovim riječima, svoj će novi album izvesti na stadione diljem svijeta 2024. godine.

Iako svirke tek treba biti službeno najavljene, Richards je za program BBC Radija 4 rekao da će se koncerti održati “ako svi još stoje”. Richardsa su također pitali kada predviđa kraj benda, na što je on u šali odgovorio: ¨”Moj odgovor na to je: ‘Ja nisam Nostradamus’.” Gitarist je dodao: “Naravno, doći će kraj, kad-tad. Svi su u dobrom stanju – nema posebne žurbe. Sjajno se zabavljamo radeći ovo, a ovo je ono što radimo.”

U vezi s turnejama Rolling Stonesa, Jagger je nedavno odvagao mogućnost buduće hologramske turneje benda nakon što više ne budu mogli svirati. “Sada možeš imati posthumni posao, zar ne? Možete imati posthumnu turneju”, rekao je u intervjuu. “Tehnologija je stvarno napredovala od stvari s ABBA-om, na koji sam trebao ići, ali sam ga propustio,” dodao je frontmen.

U međuvremenu, u istom intervjuu za program Today, Richards je objasnio kako je svoje sviranje gitare bilo prisiljeno prilagoditi zbog svog artritisa. “Zanimljivo, ne sumnjam da jest, ali nemam nikakvih bolova: to je neka vrsta benigne verzije. Mislim da ako sam malo usporio, to je vjerojatno više zbog godina.” Gitarist je nastavio: “I također, otkrio sam da je zanimljivo, kada pomislim, ‘Ne mogu više to raditi’, gitara će mi pokazati da postoji drugi način da to učinim. Neki će prst otići jedno mjesto drugačije, a ovdje su se upravo otvorila potpuno nova vrata. I tako uvijek učite. Nikada ne završiš školu, čovječe.”

Doznali smo da je zagrebački Hipodrom rezerviran za srpanj 2024. Ondje su Stonesi imali iznimno uspješan koncert 1998. Nadamo se da će sljedeći put biti još bolji. Jer, u njihovom slučaju – godine nisu važne!

 

[UPDATE] Hipodrom je bio rezerviran za nastup Eda Sheerana u srpnju 2024.

 

 

Moglo bi Vas zanimati